Maminka.czTěhotenství

Kojit na veřejnosti, rozmazlovat dítě... Tohle určitě dělat (ne)budu!

Michaela Láchová 28.  10.  2020
Přirozený porod, zdravý jídelníček nebo jasné vize o tom, jak budete dítě vychovávat. Jaká nejčastější předsevzetí v těhotenství sebevědomě vymýšlíme, abychom pak zjistily, jak těžké či naopak nudně snadné to je i realizovat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Honba za lepším jídlem

Teď už neživíte jen samu sebe, ale i toho drobečka, který se k vám dovnitř nastěhoval. Kvalitní a pestrá výživa je většinou jedna z prvních záležitostí, kterou si čerstvé těhulky zadávají jako své velké předsevzetí. A to dá rozum: Důležité látky, které se propašovávají skrze pupeční šňůru, podporují správný vývoj miminka.

Takže v tomhle ohledu jde o správné rozhodnutí, které stojí za to dodržet. Ale není nic neobvyklého, že budoucí maminky přepadávají chutě na nejrůznější laskominy, které se rozhodně za zdraví prospěšné nepovažují. Patříte-li mezi ně, na vaši obranu mluví věda.

Nálady a hormonální bouře v těhotenství. Jak si s nimi poradit?

Zjistilo se totiž, že se ženám během těhotenství, zvlášť v posledním trimestru, z doposud nevysvětlitelných důvodů mění mikroflóra a mikrobiotické rozložení ve střevech, což má za následek i vliv na chutě. 

TIP NA VIDEO: Co dělat během 1., 2. a 3. trimestru?

Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Miminko, Pila, Pupeční šňůra, Prvorozený syn, Budoucí maminka, První dítě, První porod, Blbost, Předsevzetí, Lucie, Předporodní kurs, Kráva, Přirozený porod, Nervová soustava, Nelehký úkol, Instinkt, Poslední trimestr, Plodová voda, Trojnásobná matka, Hloupost, Jasná představa, Oxytocin