Maminka.czNovorozenec

Kolébka budoucnosti se při pláči miminka sama začne houpat a vydávat zvuky

Markéta Novák Matějková 22.  10.  2016
Jak si představují inovátoři moderní dětskou postýlku? Třeba jako The Snoo, kolébku, jejíž monitory zachytí pláč miminka, načež se začne houpat a spustí zvuk, který napodobuje ten z dělohy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče jsou skvělou cílovou skupinou, pro pohodlí svého děťátka udělají cokoliv. Není proto divu, že každý týden přichází na trh novinky, které jim mají ulehčit péči o potomka a vyvolat dojem, že právě konkrétní produkt určitě potřebují.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Jednou z takových vychytávek je i The Snoo, speciální kolébka, kterou můžete pořídit za necelých 30 000 Kč. Ta vznikla ze spolupráce uznávaného pediatra Harveyho Karpa, švýcarského designéra Yvese Béhara a týmu z technického institutu univerzity v Massachusetts.

Pokud zabudované monitory zachytí pláč miminka, začne se kolébka sama houpat a spustí zvuk, který napodobuje ten z dělohy. To má miminko uklidnit a ukolébat k spánku. Rodiče mohou i sami monitorovat a ovládat kolébku pomocí smartphonu a speciální aplikace.

Tvůrci kolébky říkají, že právě díky těmto vymoženostem si může novopečená maminka odpočinout. Nevím, jak vy, ale já jako maminka tří dětí, bych určitě v klidu nebyla, kdybych měla spoléhat na moderní technologii. Přece jen důvěřuji spíše mateřskému instinktu a při pláči děťátko raději pochovám. Na druhou stranu chápu rodiče, kteří chtějí svým dětem dopřát od narození luxus a věří, že jim podobné vychytávky přidají více klidu. Jak se říká, proti gustu...

Jak se vám tato kolébka líbí, pořídli byste si ji domů? Napište nám...

VIDEO: Nevíte jak utišit miminko? Pomoc nabízí přístroj Babyshusher

 

Témata: Děti, Novorozenec, Miminko, pláč, Sam, Výbavička pro miminko, Massachusetts, Plac, Mimi, Novopečená maminka, Harvey Karp, Zvuk, Budoucnost, Snoo, Zac, Kolébka