Maminka.czZdraví

Kolik přibrat v těhotenství? Přejídání škodí vám i miminku

14.  12.  2016
Většinou nad tím mávneme rukou. S narozením miminka přijde frmol a kila půjdou dolů razdva. Říkala to máma, sousedka i kamarádka. Najednou stojíte před skříní a jediná věc, do které se navlečete, jsou těhotenské šaty, které ale určitě nejsou tím, v čem byste chtěla nadále chodit, když se vám v kuchyni batolí děťátko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Při prvním těhotenství jsem přibrala 30 kilo, ani nevím jak. Můj lékař se na mě zlobil, a já si vždy naivně při prohlídkách ubírala půl kila, brala si lehčí oblečení a vynechala pro jistotu snídani.

Jako kdybych to snad mohla zachránit, jako kdyby snad mohl přehlédnout, že začínám vypadat jako almara. Ujišťovala jsem se, že to přece shodím. Když jsem se pak viděla doma v šatech před zrcadlem, připadala jsem si jako džbán.

Těhotenství kilo za kilem
Od těhotenství k porodu

Těhotenství kilo za kilem

Okamžitě jsem se vrhla na zdravou stravu, začala cvičit a do půl roku jsem byla na své váze. Ale strašně jsem litovala, že jsem se nehlídala. Protože shazovat kila je prostě dřina.

Kila navíc nevypadají dobře, zbytečně zatěžují organismus a není nám s nimi dobře. Jenže v těhotenství se snadno přestaneme hlídat. Varovné signály v podobě nedopnutých džín nás nerozhodí a chutě jsou zkrátka někdy silnější. Chce to trochu disciplíny, ale před kily navíc se dá ubránit.

5 zdravých snídaní, po kterých nebudete mít celé dopoledne hlad.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Časopis Maminka, Těhotenský kalendář, Alma, Pravidelný pohyb, Pestrá strava, Těhotenské cvičení, Zvýšený příjem, Přejídání, Uhlí, Váhový přírůstek, Ošetřující lékař, Alm, Ledvina, Ošetřující lékář, Mimi, Výčitky svědomí, Nenarozené miminko, Zdraví na Heureka.cz