reklama

Konec snídaní s horkou hlavou!

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vás některá jídla a nápoje (a je jedno, zda podávané teplé či studené) zahřejí u srdce a z jiných vám přejede mráz po zádech?

Vysvětlení znala už tradiční čínská medicína, která v duchu svých protichůdných principů Jin a Jang dělila potraviny na „zahřívací“ a „ochlazovací“ – jinými slovy, na potraviny schopné vyvolat v našem organismu pocit tepla či chladu. Na tom, že vás pivo zchladí a káva zahřeje, se snad shodnou všichni – jak se to ale má s dalšími druhy potravin a nápojů a jejich takzvaným „termickým účinkem“?

Odpověď nejsnáze najdete u výživových poradců a odborníků - a jedním z nich je i Martin Škába, který byl se svými radami a doporučení ohledně správného výběru potravin v horkých letních měsících hostem pořadu Supermáma!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Po dlouhé době, kdy to vypadalo, že vaše snažení nemá smysl, je konečně vidět zřetelný pokrok k lepšímu. S jasnými výsledky půjde už…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama