Konec snídaní s horkou hlavou!

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč vás některá jídla a nápoje (a je jedno, zda podávané teplé či studené) zahřejí u srdce a z jiných vám přejede mráz po zádech?

Vysvětlení znala už tradiční čínská medicína, která v duchu svých protichůdných principů Jin a Jang dělila potraviny na „zahřívací“ a „ochlazovací“ – jinými slovy, na potraviny schopné vyvolat v našem organismu pocit tepla či chladu. Na tom, že vás pivo zchladí a káva zahřeje, se snad shodnou všichni – jak se to ale má s dalšími druhy potravin a nápojů a jejich takzvaným „termickým účinkem“?

Odpověď nejsnáze najdete u výživových poradců a odborníků - a jedním z nich je i Martin Škába, který byl se svými radami a doporučení ohledně správného výběru potravin v horkých letních měsících hostem pořadu Supermáma!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Dny jsou šedé, každý z nich je pondělí a pátky se nekonají vůbec, natožpak víkendy. Raději si to ani nepřipouštíte, ale přesto jste z…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci