Maminka.czKrálovská rodina

Korunovace: Děti Williama a Kate bodovaly. Charlotte byla kopií své maminky, George zvládl roli pážete a Louis okouzlil bezprostředností

Simona Procházková 7.  5.  2023
Všechny tři děti prince Williama a princezny Kate se včera zúčastnily velkolepé korunovace nového krále v Londýně. Dvě nejmladší děti prince a princezny z Walesu, princezna Charlotte a princ Louis, si získaly srdce mnoha fanoušků, když se při zahájení bohoslužby držely za ruce. Devítiletý George byl po celou dobu korunovace čestným pážetem svého dědečka, krále Karla III.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V proslulém Westminsterském opatství proběhla včera velkolepá a dlouho očekávaná událost: slavnostní korunovace krále Karla III. Ojedinělou událost sledoval celý svět a podle očekávání na akci zazářila celá rodina následníka trůnu, prince Williama. Se svou manželkou, princeznou Catherine, a všemi třemi ratolestmi dokonale reprezentoval královskou monarchii.

VIDEO: Kuchař o speciálním korunovačním menu. Na čem si pochutnal nový britský král?

Přestože děti byly na tuto událost dlouho a pečlivě připravovány a absolvovaly důkladné a přísné lekce protokolárních úkolů, pořád jsou to malé děti, se svými nápady a náladami. A jejich disciplinovanost a smysl pro pravidla jim zřejmě může kdekdo jen závidět...

Nejstarší syn Kate a Williama devítiletý princ George (se kterým se počítá jako s dalším následníkem trůnu, v pořadí je hned za svým otcem Williamem) se skutečně důstojně zhostil důležité role jednoho z osobních pážat nového krále a nutno říct, že své povinnosti během celého ceremoniálu zvládl na jedničku. Televizní kamery několikrát zblízka zachytily pyšné pohledy jeho sympatických rodičů.

Nejmladší pětiletý Louis nezklamal své fanoušky a předvedl několik svých typických grimas. Vzhledem k tomu, že korunovační ceremoniál byl pro tak malé a neposedné dítko přece jen poněkud dlouhý a nudný, pozorní diváci si mohli všimnout, že v kostele po určitou dobu během bohoslužeb a oficialit chyběl.

Na mamince Kate bylo čas od času vidět, jak se ho snaží „nenápadně“ usměrňovat, poté byl nejspíše na několik desítek minut odveden nebo alespoň „schován“ v davu. Není divu, pro tak malého, a navíc dost temperamentního klučíka musely být nehybné sezení a sešněrovaná pravidla královského protokolu dost náročné.

Osmiletá princezna Charlotte byla rozkošnou "dvojnicí" své maminky. Obě dvě měly na sobě slavnostní hedvábné šaty s výšivkou vytvořené speciálně pro korunovační den v dílně módního návrháře Alexandra McQueena. Kate přes ně oblékla, údajně na žádost nového krále, korunovační plášť, jeden ze symbolů královské monarchie.

Princezna Kate okouzlila nádhernou tiárou ve vlasech. Byla ručně vyšívaná a vyrobena z postříbřených lístků čtyř různých květin. Téměř stejnou čelenku měla rovněž malá Charlotte. Výběrem dalších šperků vzdala Kate hold princezně Dianě (oblékla její perlové náušnice) a královně Alžbětě (princeznin krk zdobil náhrdelník, dárek od královny).

Špagety, kari a k snídani jablíčka. Na čem si pochutnávají princové George a Louis a princezna Charlotte? Zvládnou pizzu i dort
Témata: Slavní rodiče, Galerie, Královská rodina, slavné děti, monarchie, Princezna Diana, Princ George, Princ William, Král, princezna, Pravnoučata, Následník trůnu, Vévodkyně Kate, princ Charles, Vévoda ze Sussexu, Princezna Charlotte, Londýn, Catherine, Korunovace, Westminsterské opatství, Kate, Maminka, Princ Louis, Alžběta, Nový král