Maminka.czGalerie

Košilové šaty letos musíte mít! 44 skvělých tipů najdete v naší velké galerii

Simona Procházková 16.  5.  2021
Proč si pořídit košilové šaty? Jde o módní evergreen, jsou nadčasové, a hlavně sluší úplně každé. Nezáleží na tom, kolik vám je let nebo zda máte trochu bříško či širší boky. Tak které si vyberete?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Košilové šaty jsou pořád „in“ a budou se hodit, ať už hledáte outfit pro každodenní nošení nebo na party či neformální večírek. Příjemně se nosí a neuděláte s nimi chybu. Díky volnějšímu a lehce projmutému střihu jsou nejen maximálně pohodlné, ale šikovně skryjí veškeré případné nedostatky postavy. Dá se říct, že jde o sázku na jistotu. A to klidně i s bříškem! Budou vám slušet, ať vážíte padesát nebo osmdesát kilo, a lichotí i ženám menšího vzrůstu. Stačí k nim zvolit vhodné boty.

VIDEO: Přihlaste se do soutěže Maminka roku 2021.

Košilové šaty byly velmi populární zejména v 50. letech minulého století, kdy s nimi vůbec poprvé přišly módní značky Chanel a Dior. A v oblibě zůstaly dodnes. Jak už samotný název napovídá, košilové šaty kopírují svým vzhledem oblíbený kousek pánského šatníku, tedy klasickou košili. Často mají límeček, manžety, náprsní kapsy a zapínají se na knoflíky. Zapínání může být jen v horní části, k sehnání jsou ale také modely celopropínací.

Košilové šaty seženete z různých materiálů, nejčastěji z bavlny, viskózy, džínoviny, lnu nebo flanelu. Jsou většinou jednoduchého až minimalistického střihu, v obchodech najdete ale i výrazně vzorované, doplněné krajkou nebo módními volánky. Obvykle jsou doplněné páskem, což jim dodává výrazně ženský a elegantní vzhled. Vybírat můžete z různých délek a variant mini, midi i maxi.

FOTO: Istock, archivy firem

Mikinové šaty: Tenhle kousek musí mít v šatníku každá stylová máma!
Maxišaty! Žhavý módní trend, který si zamilují těhotné, maminky i dcery!
Témata: Galerie, Naše tipy, Jen pro maminku, Móda, léto, Krása a styl, Šaty, večírek, Dior, košilové šaty, Boty, Butik, Outfit, Evergreen, Boka, Kos, Vzhled, Chanel, Eda, VELKÁ GALERIE, Viviana, Střih, Bříško, Tip, Gal, Oblečení a móda na Heureka.cz