Maminka.czNaše tipy

Krámovací krabice - hit prvních narozenin

Martina Machová 21.  8.  2014
Dlouho jste si lámala hlavu, co mu dát k prvním narozeninám a on, „nevděčník“, má největší radost z blýskavého šustivého papíru a veliké barevné mašle?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První narozeniny dítěte jsou důležitým mezníkem v životě. A i rodiče se těší, jak bude jejich batole překvapené z hromady dárků, které mu pořídilo celé příbuzenstvo. Jenže dítě na to má většinou jiný názor. Největší radost má z naprostých maličkostí.

Od přírody zvídavé batole se zpravidla vrhá na mašle, cedulky, veselé barevné balicí papíry a krabice, které za povzbuzování celé rodiny trhá, cupuje, muchlá, žužlá, až se lehce vyčerpané dostane k jejich obsahu. Někdy se nadšení dobytím krabice násobí, jindy je její obsah pouze lehce ožužlán a odložen, aby mohlo dojít k dokončení demoličních prací.

Poté se sveřepé batole vrhá na dort, který si vychutnává doslova všemi smysly (pokud to rodiče dovolí).

Pozor! V případě, že mu velkolepý dort přinese přepečlivá tchýně, a vy máte v úmyslu nechat dítě „degustovat“ výhradně dle jeho představ a chutí, tchýni na to předem upozorněte, ať nedojde k nepříjemným okamžikům!

Víte jakou hračku pořídit v kterém věku?

11 nejoblíbenějších dárků

Lze vůbec zvídavému batoleti koupit k prvním narozeninám něco, co mu opravdu padne do oka? Samozřejmě, že ano, za asistence několika maminek jsme pro vás sestavili orientační hitparádu nejoblíbenějších dárků:

  • Odrážedlo
  • Houpací koník
  • Velká tatrovka, se kterou si vyhrají i holčičky
  • Malý kočárek. Ideální a skladné jsou „golfky“, a pozor – kočárky milují i kluci!
  • Bazének s balónky a skluzavkou, nebo jen velké balení malých balónků
  • Domácí nebo zahradní houpačka
  • Pískoviště na zahradu
  • Dětský stan nebo domeček
  • Drobnější panenka typu miminko (spíše pro holčičky)
  • Sada bábovek na písek nebo kelímků a hraček do vany
  • Dřevěné kostky, Lego Duplo nebo podobné stavebnice, které jdou dokupovat

Nejlepší dárek? Krámovací krabice!

Nebuďte zklamané, pokud malého oslavence váš dlouho vybíraný dárek nenadchne. Ne vždy se musí jednat o lásku na první pohled, mnohdy dítě objeví kouzlo hračky až po pár dnech či měsících, někdy dokonce třeba až po roce. Zkrátka má v tu chvíli jiné zájmy a s tím mnoho nenaděláte.

Vtipným, levným a zaručeným dárkem k prvním narozeninám může být i tzv. „krámovací krabice“ domácí výroby. O co se jedná? O libovolně velkou krabici, třeba třeba od bot, plnou interesantních předmětů. Například: stará peněženka s prošlými kartami a účtenkami, svazek nepoužívaných neostrých klíčů a přívěsků, starý mobil, velká mušle, menší a zavřená PET lahev do poloviny naplněná korálky, maličký plyšák s mnoha velkými i dodatečně našitými cedulkami, starší kastrůlek a dvě vařečky apod. Velmi dekorativně zabalená „krámovací krabice“ se může stát hitem nejedněch prvních narozenin.

Do krabice v žádném případě nepatří drobné a ostré předměty, velké igelitové tašky a další pro děti nebezpečné věci!

[ArticleBox Co frčí v dětských pokojíčcích. Seznamte se s nejoblíbenějšími hračkami : 41461

Témata: Děti, Naše tipy, hit, Balicí papír, Cedulka, Nejoblíbenější hračka, Bazének, Krabice, Starý mobil, Celé příbuzenstvo, Narození, Houpací koník, Důležitý mezník, Krám, Nejlepší dárek, Houpačka, Zvídavé batole

Video