Maminka.czZdraví

Krása za pár korun: Pleťové masky z domácích surovin

Iva Endrychová 10.  3.  2014
Když už vás přestanou bavit drahé pleťové značky renomovaných značek, vyzkoušejte ty přírodní, které si snadno vyrobíte samy doma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro suroviny na tyto elixíry krásy nemusíte chodit daleko, stačí se podívat doma do chladničky.

Jablko zbaví pleť únavy

Jablko jemně nastrouhejte, přidejte plnotučné mléko a asi 2 minuty povařte. Směs nechte vychladnout a naneste na pleť. Smyjte po 10 minutách.

Okurky pro osvěžení pleti

Oloupejte půlku okurky, nastrouhejte ji na jemném struhadle. Vložte do rendlíku a čtvrt hodiny na mírném ohni zahřívejte. Šťávu přefiltrujte přes jemné plátýnko. Šťávu naneste na obličej. Nechte působit asi 10 minut.

Zelí hojí a pleť po něm vypadá zdravější

Na tuto masku potřebujete syrové nebo provařené zelí. Jemně ho pokrájejte a naneste na obličej. Nechte působit asi 10 minut.

Blahodárný med

Nic nevyčistí a neosvěží pleť lépe než směs vyrobená ze lžičky medu, jedné poloviny žloutku a lžičky olivového oleje. Masku naneste na pleť a po 30 minutách důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Bronzový nádech po mrkvi

V troše mléka rozdrobíme droždí, přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Ze směsi vymícháme hladkou hustou kašičku. Mléka nedáváme mnoho, jinak maska nepříjemně stéká a mine se účinkem. Když je směs hustá příliš, přidáme kapku olivového nebo slunečnicového oleje. Maska dodá pleti provitamín A z mrkve a droždí zase vitamíny skupiny B. Masku na obličeji necháme 20 minut a důkladně smyjeme.

Témata: Zdraví, Krása, Krása a styl, pleť, Par, Dom, Pár, Domácí, Plnotučné mléko, Pár korun, Zdraví na Heureka.cz