Maminka.czKrása a styl

Krásně pevná a plná prsa i ploché bříško. Maminka Jana si splnila sen o novém těle!

Reklama 28.  6.  2017
Po dvou porodech císařským řezem a radikálním zhubnutí potřebovala postava paní Jany (30) pomoc plastického chirurga. Dnes už dělají mladé mamince radost ploché bříško i pevná a krásně vytvarovaná prsa. Díky zákrokům, které podstoupila, si Jana opět užívá zdravého sebevědomí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mladá maminka Jana si dlouho nepřipadala tlustá, přestože vážila ke své výšce 165 cm rovných 90 kg! Když se ale s odstupem času podívala na své svatební fotky, konečně si přiznala, že má nejvyšší čas začít se svou postavou něco dělat.

Jana se tehdy na sebe zdravě naštvala a dala se do hubnutí. Obrátila se na výživovou poradkyni a pomocí zdravého jídelníčku a pravidelného pohybu nakonec zhubla na úctyhodných 72 kg a chtěla hubnout ještě dál. „Jenže jsem v tu dobu zjistila, že jsem podruhé těhotná, a tak byl s dietou zase na čas konec. Bohužel jsem si navíc opět začala užívat svoje těhotenské chutě, takže mi ručička na váze brzy znovu ukázala kritickou devadesátku,“ vzpomíná Jana.

Po druhém porodu návrat k hubnutí

Po šestinedělí se však dvojnásobná maminka opět pustila do usilovného hubnutí a díky svému maximálnímu nasazení tentokrát shodila dokonce na krásných 57 kg! Jenže ani po tak výrazném úbytku na váze se paradoxně ze svého těla nemohla radovat. „Obě děti jsem porodila císařským řezem, a tak mi na břiše zůstal po porodech a tak radikálním zhubnutí ošklivý kožní převis. Na povolenou kůži, která mi visela i přes kalhoty, bohužel nezabíraly ani žádné cviky na břicho. Tušila jsem, že tohle už vyřeší jedině plastická operace.“

Klepněte pro větší obrázek

Stejně tak ovšem Jana nebyla spokojená se svým poprsím. „O tom, jak moje prsa vypadala po odkojení dvou dětí, radši ani nemluvě…“ dodává sebekriticky. Za své břicho se však styděla ještě víc, proto nejdřív podstoupila operaci kýly a rozestupu břišních svalů. Dál pak snila o plastické operaci břicha, tzv. abdominoplastice, a o zvětšení prsou implantáty včetně vymodelování poprsí. „Připadalo mi, že jsem ještě příliš mladá na to, abych měla tělo tolik zhuntované a celý život jsem se kvůli tomu trápila,“ říká sympatická maminka.

Touha po krásnějším těle

Jana se chtěla ve svém těle zase cítit dobře a získat zpět zdravé sebevědomí, což se jí nakonec podařilo právě pomocí zákroků, které podstoupila v MEDICOM Clinic, síti klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie. Konkrétně se Jana svěřila do rukou samotného primáře MUDr. Michala Pulse CSc., který nejprve provedl plastickou operaci břicha, tedy tzv. abdominoplastiku, a přibližně po dvou měsících, po zhojení této partie, se pustil také do druhého Janou vybraného zákroku – do zvětšení poprsí implantáty, tedy do tzv. augmentace spojené navíc s modelací prsou.

Klepněte pro větší obrázek

Augmentaci prsou pomocí implantátů spojenou také s modelací poprsí často vyhledávají právě mladé maminky, jejichž prsa zůstala po opakované době těhotenství a kojení povislá a prázdná. Stejně tak zmíněná plastická operace břicha neboli abdominoplastika je často podstupovaným zákrokem maminek. Operací lze totiž zpevnit rozestouplé svaly na břiše a odstranit z něj přebytečnou kůži s podkožním tukem tak, aby bylo břicho opět vypnuté a rovné.

V rukou zkušených odborníků

A jak popisuje průběh obou zákroků MUDr. Michal Puls, CSc., plastický chirurg a primář MEDICOM Clinic, který paní Janu operoval? „Při abdominoplastice jsem klientce odstranil z břicha asi 10 cm převislé kůže a upravil jizvu, kterou měla paní Jana na břiše už z dřívější operace. Po zákroku jsme klientku hospitalizovali na 2 dny u nás na klinice a poté ji čekala 2–3 týdenní rekonvalescence v domácím prostředí.“

Klepněte pro větší obrázek

Veškeré hojení břicha probíhalo podle operatéra Michala Pulse v pořádku, a tak mohla paní Jana po 2 měsících podstoupit i druhou plánovanou operaci – zvětšení prsů implantáty včetně modelace. „Pro tzv. mammaplastiku jsem zvolil implantáty německé značky Polytech o velikosti 235 ml a prsa zároveň vymodeloval. Samotné zvětšení prsů by v případě paní Jany totiž nepřineslo požadovaný efekt, to znamená hezký, plný dekolt a pevný tvar prsů,“ vysvětluje lékař.

Klepněte pro větší obrázek

Nové tělo, nové sebevědomí

Dnes má paní Jana oba zákroky úspěšně za sebou a podle vlastních slov je teď opravdu šťastná. „Na klinice se ke mně všichni chovali krásně a tím myslím nejen velmi profesionálně, ale především lidsky. Po zákroku mě bříško kupodivu ani moc nebolelo, o něco hůř jsem asi snášela první dny po operaci prsou. Určitě se to ale dalo zvládnout, vážně jsem už zažila mnohem větší bolesti. Dnes jsem šťastná, že jsem do obou operací šla. Baví mě nakupování spodního prádla, plavek a užívám si nejen příjemnou změnu v šatníku, ale také tu, kterou pozoruji ve svém chování. Zdravé sebevědomí prostě dělá divy,“ dodává Jana nakonec. 

Témata: Krása a styl