Maminka.czRodina a vy

Křičíte na sebe? Děti se uzavírají do sebe? Možná je vaše rodina ve stresu

Kateřina Prachařová 18.  4.  2017
Každý rodič brzy na vlastní kůži pozná, že mít děti znamená také hodně stresu. Je to naprosto přirozené. Možná si ale neuvědomujeme, že náš stres se velkou měrou přenáší i na děti. A dříve pokojný domov se mění v místo plné křiku a nekompromisních jednoslovných odpovědí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dokážete se zcela zbavit stresu? S největší pravděpodobností nikoli. Naštěstí ale existují způsoby, jak napětí aspoň snížit. Sestavili jsme sedm nejčastějších příznaků, které napovídají, že ve vaší rodině je stresu až příliš, a k tomu přidali rady, co s tím.

1. Nikdo nespí

Pokud je hladina stresu permanentně vysoká, spánek je jeho první obětí. A jeho nedostatek způsobuje, že jste mnohem úzkostlivější, zranitelnější – a opět ještě více ve stresu.

Jak připravit dítě na rozvod rodičů? Buďte upřímní a nepřetvařujte se

Pokud je to i váš případ, jednoduše dávejte děti večer dříve spát. Postupně je po minutách přivykejte na nový čas večerky, až se posune třeba o půlhodinu. O stejnou dobu dřív pak ulehněte do postele i vy sama.

Témata: Děti, Chování a vztahy, Rodina a vy, Nezapomínejte na sebe, Nový Čas, Vaš, Imunitní systém, Příčina, Druhý věc, Lístek, Nejčastější příznak, Přejídání, Těžké období, Dlouhodobý stres, Čerstvé miminko, Pravidelné cvičení, Svalové napětí, Ranní rituál, Poklus, Kompliment, Pochvala, Krční páteř, Společné hraní, Teenager, První oběť