Maminka.czSlavné maminky

Kristýna Leichtová skončila s kojením. A obrečela to! Co se stalo?

redakce 8.  8.  2019
Herečka Kristýna Leichtová je velká propagátorka kojení. Proto ji hodně mrzelo, když s kojením musela přestat. Co se stalo? Dcera Dorotka prostě začala mateřské mléko odmítat. "Co nadělám, miminko si samo řekne, co je pro něj nejlepší," píše Kristýna na Instagramu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jednou to čeká každou maminku. Ať už se dítě odstaví samo, nebo skončíte s kojením vy. A občas je těžké se s tím vyrovnat. To potvrzuje i herečka Kristýna Leichtová: "Za sebe musím říct, ze přestat kojit byl pro mě daleko větší psychickej zásah než celý těhotenství a šestinedělí dohromady!" svěřila se na svém Instagramu. 

Kojení strašně bolí! Proč mě nikdo nevaroval, diví se Nikol Moravcová

Dorotka brzy oslaví jeden rok a sama se rozhodla, že už mateřské mléko nepotřebuje: "Dorotka asi před týdnem rozhodla, že tudy už jíst nebude a že jí ty krásný chvilky napojení a napájení už stačily a teď musí objevovat nové (jogurtíky, rýžové nudle, sýry, zeleninky, ovoce, maso, ryby, šunčičku a podobné laskominy). V praxi to vypadalo tak, že mě proste odstrčila, začala se smát a kroutit bradavkou, jako by ladila na jinou frekvenci," směje se její maminka. I když, jak sama přiznává, do smíchu jí moc nebylo. "No co vám budu vyprávět, slzy jako hrachy se mi koulí po tváři ještě teď."

Chtěla jsem rodit do vody a být krásná. Vše bylo jinak, říká Kristýna Leichtová

Na kojení bude ale s láskou vzpomínat: "Bylo to tak krásný a krátký období ! I přes tu počáteční bolest, to propojení, to jenom naše, co nám nikdo nevezme a nenahradí, to špitání do ouška, to otlapkávání, to něžné “...kojkojkoj”, to přitulení, to bezpečí, ta blízkost... No, zkrátka, děkuji, že jsem mohla! Děkuji děvčátko moje, teď už velká holko."

100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka
Témata: Slavní rodiče, Slavné maminky, Kojení, Batole, Miminko, Instagram, Kristýna Leichtová, Propagátorka, Kris, Dorotka, Krist, Blízkost, Maminka, Mléko, Herečka, Mateřské mléko