Maminka.czRecepty

Křupavý rebarborový crumble. Dokonalý dezert s vanilkovou zmrzlinou

redakce 8.  5.  2022
Jednoduchý dezert s dokonale vyváženou, lehce nakyslou chutí – takový je crumble. Tradičně se skládá z ovoce zapečeného s křupavou drobenkou. Zkuste si ho připravit i ze šťavnaté rebarbory a malin. S kopečkem vanilkové zmrzliny jde opravdu o luxusní záležitost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Crumble pochází původem z Velké Británie a je oblíbený nejen díky své chuti, ale také variabilitě přípravy. Pochutnáte si jak na slané, tak na sladké verzi. Je také rychle hotový, proto ho můžete připravit i nečekané nedělní návštěvě. 

Suroviny:

  • 40 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 100 g malin
  • 200 g rebarbory
  • 40 g ovesných vloček
  • 2 lžíce malinového sirupu
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 130 g cukru

Postup:

Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem vymazaných misek.

Zbylé máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Zpracujte se zbylým cukrem, vločkami, moukou a skořicí na drobenku a posypte jí ovoce. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až bude ovoce měkké a drobenka křupavá a zlatohnědá.

Crumble s ovocem a drobenkou je nejlepší podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. 

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Cukr, Vaření pro rodinu, dezert, Británie, Rebarbora, Ovoce, Chuť, Velká Británie, Kopeček, Máslo, Malina, Drobenka, Zmrzlina