[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Crumble pochází původem z Velké Británie a je oblíbený nejen díky své chuti, ale také variabilitě přípravy. Pochutnáte si jak na slané, tak na sladké verzi. Je také rychle hotový, proto ho můžete připravit i nečekané nedělní návštěvě.
Suroviny:
Postup:
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem vymazaných misek.
Zbylé máslo rozehřejte a nechte vychladnout. Zpracujte se zbylým cukrem, vločkami, moukou a skořicí na drobenku a posypte jí ovoce. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, až bude ovoce měkké a drobenka křupavá a zlatohnědá.
Crumble s ovocem a drobenkou je nejlepší podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.