Maminka.czMaminka roku 2022

Kurzy na osobní trenérku a lektorku pilates dělala v době, kdy měla už dvě děti a třetí v bříšku

Představujeme finalistky Maminky roku z kategorie Maminka blogerka. Lenka Soukupová je na první pohled sportovkyně, která hýří dobrou náladou a optimismem. Ke sportu vede i své tři děti, které ji na mateřské inspirovaly k založení instagramového profilu fit.mum.with.fun, ve kterém dává tipy na vhodné cvičení v těhotenství i po porodu. Podívejte se na její příběh ve videu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 „Mohla bych skládat prádlo, ale ten fyzický pocit po cvičení je pro mě důležitý pro další fungování a psychickou pohodu, takže cvičení stavím na přední místo,“ říká finalistka Maminky roku Lenka Soukupová (@fit.mum.with.fun).

Lenčin blog běží primárně na Instagramu a je zaměřen na cvičení pro maminky. Inspiraci zde najdou jak těhotné a maminky po porodu, tak ty, které si chtějí jednoduše zacvičit.

Instagramový účet si Lenka založila během třetího těhotenství, když hledala informace o cvičení pro těhotné a zjistila, že informace se různí. „Je málo takových, aby člověka ubezpečily, že cvičí správně a neublíží sobě ani miminku,“ vysvětluje Lenka. Původní profesí právnička se ale už od dětství věnuje sportu. S manželem se poznali jako tanečníci ve stejném klubu, kde oba závodně tancovali.

„Už když jsem studovala práva, uvažovala jsem, že bych si udělala kurzy fitness instruktora, ale stále jsem si říkala, že na to nemám čas. Paradoxně až když jsem měla dvě děti a třetí v bříšku, tak jsem si řekla, že teď nastala ta správná doba. Podařilo se mi udělat kurzy osobního trenéra, lektora cvičení pilates a lektora cvičení pro těhotné a ženy po porodu. Musím říct, že je to oblast, ve které jsem se našla, a věřím, že se jí budu moct věnovat víc a právničinu pověsím na hřebík,“ směje se trojnásobná máma.

Vedle cvičicích videí najdete na jejím profilu také tipy na cestování nebo výlety a aktivity s dětmi. Sport berou její tři děti jako součást života. Už odmalička jsou zvyklé, že máma cvičí, a nechávají jí k tomu prostor. Když mají chuť, připojí se a cvičí společně s ní. Vedle on-line lekcí vede Lenka také kurzy cvičení v tělocvičně.

„Přijde mi vtipné, že až mateřství a rodičovství mě přivedly k tomu, abych si splnila svůj sen. Přitom sport a aktivní životní styl mi byly odmalička vlastní. Sice jsem se po maturitě rozhodla jít cestou právničiny, kterou jsem nějakou dobu i dělala, ale nikdy mě tak nenaplňovala jako cvičení pro veřejnost,“ uzavírá Lenka.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Instagram, Inspirativní ženy, Sport, projekt, Cvičení, Maminka blogerka, Maminka roku 2022, galavečer, Lenka, Lenka Soukupová, Bříško, Maminka, Paradox, Pilates, Mela, Sport na Heureka.cz