Maminka.czSluníčko

Květnové Sluníčko vezme děti do jarní přírody i na natáčení filmu

Simona Procházková 6.  5.  2022
Na titulce nejnovějšího vydání časopisu pro nejmenší čtenáře se objevují populární maskoti Uf a Ňuf a děti s nimi zažijí spoustu legrace.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Uf s Ňufem jsou trochu popletení, a tak snaha vyrobit si filmovou kameru a klapku skončí nešťastně. V parku, kde se vše odehrává, je ale spatří skutečný filmový režisér a rozhodne se je zapojit do natáčení opravdového filmu. Celý příběh se holčičky a kluci dozvědí v pohádce a pak je v čísle s těmito maskoty čeká hned několik veselých úkolů.

Kdo si hraje, nezlobí!

Nové vydání je zábavnými úkoly nabité od první do poslední stránky. Děti se na nich i něco přiučí – v hravé logopedii potrénují hlásky K a G, uvolní ruku pro budoucí psaní, procvičí počítání i logické myšlení a postřeh. Dále se mohou těšit na prosvětlovací stránku, na které budou pátrat pomocí světýlka z baterky či lampičky po zvířátkách bydlících pod zemí.

V obrázkovém čtení se tentokrát spolu s vámi dočtou, jak to chodí v pekárně. V hledání nesmyslů se ocitneme na popletené ulici a ti nejmenší budou mít za úkol najít 20 legračních věcí. V květnovém čísle nechybí písnička o rodině https://www.youtube.com/watch?v=eSyvkG41--E ani povídání o tom, jak si hrají delfíni, bludiště, omalovánka, hledání rozdílů, spojovačka, puzzle a počítání. Pro rodiče či prarodiče máme námět, co s dětmi dělat během jarní procházky, a jeden z úkolů je soutěžní.

Tvoříme s dětmi: Minecraft kostka na poklady

Jarní tvoření

Ve vystřihovánce prcci najdou skřítky, které si z jedné strany omalují. Vytvoří z nich zápich do květináče. Další vystřihovánka přinese hodně zábavy a jejich fantazii rozpohybuje na plné obrátky – děti budou sestavovat obrázek horkovzdušného balonu a budou ho skládat, lepit i omalovávat. Svůj výtvor si pak mohou pověsit v pokojíčku nebo ho mohou někomu věnovat jako dárek. V tvoření dáváme návod na výrobu lodičky z korkových špuntů. Pokud si jich vyrobí víc, mohou s nimi uspořádat pirátskou bitvu ve vaně – https://www.youtube.com/watch?v=X2HmGBQAuQ0

Květnové Sluníčko plné prima zábavy koupíte za 39 Kč ve stáncích nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko. A na webu maminka.cz ho najdete v sekci Premium Plus.

Témata: Sluníčko, Děti, Tvoření, Logopedie, Předškolák, film, příroda, Čtení, natáčení, Písnička, obrázkové čtení, Školička, vystřihovánka, hledání nesmyslů, Časopis, Premium Plus, Maskot, Nové vydání, Úkol, Ňufem