Maminka.czPohádky

Legendární Tři oříšky pro Popelku se dočkaly moderního zpracování. Překoná norská verze tu s Libuší Šafránkovou?

Simona Formánková 15.  12.  2021
Tři oříšky pro Popelku jsou českou filmovou klasikou a není snad nikdo, kdo by tento geniální počin Václava Vorlíčka nemiloval. Norští filmoví tvůrci se pod výmluvným sloganem "Každá legenda má své následovníky" rozhodli pohádku oživit a představili její moderní verzi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Popelka, naprosto dokonale ztvárněná herečkou Libuší Šafránkovou, si získala srdce malých i velkých diváků napříč generacemi. Jen málokdo už si asi dovede představit Štědrý den bez této nestárnoucí klasiky. Když měl film Václava Vorlíčka téměř před padesáti lety premiéru, asi ani samotný režisér mu nepředpovídal tak kolosální úspěch. Tři oříšky pro Popelku si zamilovali diváci nejenom v České republice, ale také v Německu nebo Norsku. 

ViIDEO: Nová verze Tří oříšků pro Popelku přichází do českých kin

Nyní se právě norští filmoví tvůrci rozhodli o kolosální návrat této pohádky. Severská pocta české klasice přináší moderní verzi, nové kostýmy, scenérie nefalšované norské zimy a samozřejmě i zdravou dávku kouzel. V roli Popelky se představí norská hudební hvězda Astrid S:

„Dostat příležitost a privilegium hrát Popelku v nové verzi Tří oříšků pro Popelku je prostě sen. Celé moje dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť se u nás v Norsku stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,“ říká ke svému hereckému debutu Astrid Smeplass, známá jako Astrid S, jež kvůli roli podstoupila trénink jízdy na koni i výcvik lukostřelby. 

Přestože je nové zpracování velmi moderní, samotný příběh zůstává stejný. Popelka bude po smrti svého otce znovu bojovat s tyranskou macechou a nevlastní sestrou, překazí lov třem mladíkům a díky kouzelným oříškům se zúčastní úchvatného plesu, kde získá princovo srdce a na útěku ztratí svůj střevíček. Václav Vorlíček o úspěchu své Popelky v Norsku věděl a tamních fanoušků si velmi vážil. Přestože novému zpracování fandil, byl si jistý, že jeho verzi nic nepřekoná. Nyní přichází Tři přání pro Popelku do českých kin! Zda si diváky získá alespoň stejně jako původní verze, je zatím ve hvězdách. 

 
Témata: Vánoce, Libuše Šafránková, Pohádky, filmy, Astrid S., Popelka, Filmová novinka, režisér, POCTA, Astrid, Česká republika, Ori, Mladík, Václav Vorlíček, Klasika, Norsko, Zpracování, Doc, Astrid S, Luko, Vor, Tři oříšky pro popelku, Legenda, Moderní verze, Mód