[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Plátky želatiny dejte nabobtnat do misky studené vody. Smetanu pozvolna zahřívejte s cukrem, vyškrábnutými vanilkovými semínky i luskem, stačí na 40 °C. Vyjměte lusk a vmíchejte měkkou a vyždímanou želatinu. Mascarpone promíchejte s asi 1/4 smetany dohladka, pak vmíchejte do zbytku smetany. Rozdělte do misek nebo skleniček.
Za 35 minut máte hotovo!
Záleží na velikosti, ale udávané množství by mělo vystačit na 4 - 6 porcí. Nechte tuhnout v ledničce 3 - 4 hodiny. Jahody, citronovou šťávu a třešňový sirup rozmixujte a podle potřeby dochuťte. Omáčku dejte vychladit nebo naopak podávejte teplou. Rozdělte ji na ztuhlou panna cottu a ozdobte jahodami a bylinkami.
Místo jahod použijte jakékoliv jiné ovoce, skvělá je omáčka z červeného rybízu, v pozdním létě i z ostružin nebo švestek.