Maminka.czVýživa a stravování

Lék na podzimní depresi? Čokoládové orgie

Jana Chmelíková 15.  10.  2017
Čokoláda – to není jen lék na špatnou náladu, ale také magická ingredience. Poradíme vám, co v kuchyni podniknout s hořkou, mléčnou a bílou čokoládou i nugátem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mrkvová buchta s bílou čokoládou 

na plech 20 x 30 cm, 95 minut

Potřebujeme: 300 g mrkve, 6 vajec, 200 g krupicového cukru, špetku soli, šťávu a kůra z 1 citronu, 175 g hladké mouky, 200 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání; Krém: 125 g bílé čokolády, 150 g másla, 150 g krémového sýra

Troubu zapněte na 180 °C. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte. Žloutky prošlehejte s třetinou cukru do pěny, pak zašlehejte sůl, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem. Mouku smíchejte s mandlemi a mrkví.

Střídavě smíchejte se žloutkovou pěnou a se sněhem. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 40 minut. Nechte vychladnout. 

Čokoládu rozpusťte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšlehejte do pěny, pak do něj vmíchejte čokoládu i sýr. Buchtu nakrájejte a podávejte s krémem. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Podzim, fazolové lusky, Přírodní cukr, Arašídové máslo, Piniový oříšek, Lék, Plech vyložený, Pokojová teplota, Mouka, Buchta, Zbylý cukr, Krupicový cukr, Měkké máslo, Vodní lázeň, Cukr, Pečící papír, Ovesná vločka, Malý kousek, Droždí, Citronová šťáva, Teplá voda, Luštěnina, Moučkový cukr