Maminka.czVaše příběhy

LENKA (42 let): Chůva nám zachránila manželství

Martina Machová 29.  5.  2017
Kdyby mi před více než rokem Marta nedoporučila paní Helenku, mé manželství by již velmi pravděpodobně bylo minulostí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Známí o mně omluvným tónem říkají, že jsem kariéristka. Nemyslí to zle, jen nemají po ruce laskavěji znějící výraz. „Kariéristka“ a možná i workoholička mě prostě vystihuje naprosto trefně.

Vzhledem k mé vášni pro mou profesi jsem velmi dlouho odkládala mateřství, což byl mimo jiné jeden z důvodů, proč se mi rozpadly dva vážné vztahy. Nejsem prostě příliš rodinný typ.

ÁJA (27 let): Má sestra je stejně stará jako můj syn

Jenže jak se přibližovala čtyřicítka a já sledovala, jak se děti mých kamarádek pomalu mění v dospívající slečny a mladé pány, začínalo mi být víc a víc úzko. „Opravdu chci zůstat bezdětná a později i bez vnoučat a rodiny?" říkala jsem si občas ve slabých chvilkách.

A pak to přišlo; ze dne na den, dokonce snad z hodiny na hodinu jsem najednou věděla, že chci miminko. Přítele, který měl z prvního manželství jen jedno dítě, jsem překvapila i potěšila zároveň. A tak se mi přesně dva dny po mých čtyřicetinách narodila Anička.

Témata: Vaše příběhy, Chování a vztahy, andulka, Rozpad, Lenka, Čtyřicítka, Kleště, Uzlíček, Len, Pracovní problém, Borelióza, První manželství, Druhý den, Chvilka, Anča, Poslední půl, Zach, Helenka, Anděla, Rodinný typ, Lenk, Alternativní medicína, Chůva, Medicína, Sousedka