Lenka: Přítel chce, abych rodila doma

Lenka 8. 12. 2014 12:25
Příteli bych sdělila, že až otěhotní, může rodit třeba na Jupiteru. Pokud jde o mě, porodím v porodnici a přes to nejede ani vlak, ani přítel.
Gogo 8. 12. 2014 14:47
Tak o tomhle by si snad měla jednoznačně rozhodnout žena. Za sebe můžu říct, že kdyby moje partnerka chtěla rodit doma, usilovně bych jí to rozmlouval, nikdo mi nevymluví, že je to o dost větší riziko, než v porodnici. Takže se nedejte, jestli partner není sobecký vůl, tak to musí pochopit.
vizner 22. 12. 2014 17:48
porod v domacim prostredi je jednoznacne bezpecnejsi a mnohem vstricnejsi pro mimino i matku. Viz např. https://www.facebook.com/jitka.charvatova.908... či primo originální odkaz http://www.nytimes.com/2014/12/04/world/british-... ...
Quinn 8. 12. 2014 19:21
S manželem bych si rozumně promluvila, jasně mu řekla svoje důvody proč chci rodit v porodnici, řekla že se bojím o dítě a o sebe a proto chci radši rodit v porodnici, ale dál už bych o tom nediskutovala. Kdyby se totiž něco stalo, manžel by si to určitě do konce života vyčítal a to za to nestojí.
jaja 9. 12. 2014 00:26
A co rodit v Holandsku? Tam je to na dennim poradku. Nebo priteli vysvetlit, ze tady jsme v tomhle dost pozadu.
kacabule 9. 12. 2014 20:51
kdybych tretiho syna rodila doma tak je mrtev,protoze se objevily komplikace,pupecnik dvakrat kolem krku,zalknuty plodovou vodou,krisiliho pet minut.povazuji domaci porody za velky zbytecny risk jak matky tak miminka. v porodnici maji pristroje a lekare,kteri sou okamzite pripraveni pomoct.drzim palce aby si to pritel rozmyslel.
10. 12. 2014 08:22
Příteli bych řekla, že prostě budu rodit v porodnici i kdyby se stavěl na hlavu. Nejde přece jen o společné dítě, ale i o matku. A ta je dospělá, svéprávná, tak za sebe rozhoduje sama. Jsem vděčná za to, že mám muže, který je proti porodům doma stejně jako já, takže by ho ani ve snu nenapadlo po mě něco podobného chtít
hanah 13. 12. 2014 16:10
Rozhodnutí, kde rodit, by vždy mělo být na matce (je-li neriziková). Protože tam, kde se bude cítit v bezpečí, tam dobře (tedy bez komplikací, příp. s jejich minimem) porodí. Samozřejmě i dítě se k místu může vyjádřit (znám pouze od domácích porodů) a to tím, že když se chce narodit v porodnici, doma to prostě nejde. Navíc přítomnost jakéhokoliv muže může být u porodu spíše rušivá, kvůli adrenalinu. Vše záleží alespoň dle mého názoru na rodičce a dítěti. Stejně tak, jako by měla žena mít možnost rodit doma s kvalifikovanou porodní asistentkou, stejně tak by měla mít možnost rodit v porodnici s kvalifikovaným personálem. Ať už se rozhodne pro kterékoliv řešení, na jejím pocitu bezpečí závisí její porod a zdraví (i psychické) a porod a zdraví jejího dítěte.
Rejčka 24. 11. 2017 07:29
Záleží na tom, jestli na tom "trvá", nebo jestli je to jen nápad, který navrhuje a vyjadřuje přitom plnou podporu Vašemu rozhodnutí. Z Vašeho článku však soudím, že jde o první případ.
Vztah s mužem, který Vás omezuje v takto důležitých a bytostně ženských věcí, doporučuji ukončit dříve, než se na něm stanete závislou. Nedostatek respektu ve věci ženského života, intimity a bezpečnosti je indikátorem autoritářské osobnosti. V ostatních věcech to přes hormonální bouři zamilovanosti ještě nevidíte, ale tohle je jen špička ledovce - rozhodně se to neomezí "jen" na porod, až si Vás víc zaháčkuje právě tím dítětem. (Lze vůbec říci "jen", když jde o tak zásadní a potenciálně život ohrožující událost?)
9