[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 6 porcí:
POSTUP:
Jahody důkladně rozmixujte. Když jsou kyselejší, můžete do nich přidat lžíci javorového sirupu. Hotovou směs nalejte na dno chlebíčkové formy. Kokosovou smetanu smíchejte se semínky z vanilkového lusku a se zbylým javorovým sirupem. Pořádně našlehejte a nalejte na vrstvu rozmixovaných jahod. Dejte mrazit na 4 až 6 hodin, pak zmrzlinu nakrájejte na plátky.
Na 6 nanuků:
Borůvky opláchněte a nechte je v celku nebo jen trochu rozmačkejte. V misce promíchejte jogurt, med a citronovou šťávu. Vmíchejte borůvky a hotovou směsí naplňte tvořítka na nanuky. Pak dejte na 4 až 6 hodin mrazit.
Na 6 nanuků: 600 ml minerálky 1 lžíci medu 1 sáček oblíbených gumových bonbonů POSTUP: Minerálku nalejte do džbánku, přidejte med a promíchejte. Do nanukových tvořítek rozdělte bonbony a zalejte je oslazenou minerálkou. Dejte do mrazáku a nechte ztuhnout.
Na 4 porce: 300 g banánů 200 g jahod 2 lžíce řeckého jogurtu 2 lžíce agávového sirupu POSTUP: Banány nakrájejte na kousky, jahody zbavte stopek a dejte ovoce do mrazáku. Ovoce můžete takto připravit den předem nebo mít vždy zásobu na několik dní dopředu. Zmrzlé ovoce pak vložte do mixéru, přidejte sirup, jogurt a vše pořádně rozmixujte. Ozdobte ovocem, piškoty a ihned servírujte.