Maminka.czKrása a styl

Líčení pro závěr roku je pestré a třpytivé

Jana Knaislová 22.  12.  2015
Jaké líčení je ideální zvolit na konec roku? Záleží na tom, kam se chystáte a jak moc odvážná chcete být.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Štědrovečerní večeře si rozhodně zaslouží, abyste byla upravená a elegantně nalíčená. Příliš se nehodí výrazná extravagance ani nové experimentování s barvami se vám nemusí vyplatit. Proto na Štědrý den vsaďte na klasiku. Protože i tak budete mít z čeho vybírat.

Letošní podzimní a zimní sezona je zasvěcená především barvám bobulového ovoce, jako jsou brusinky, borůvky či ostružiny, neměly by vám tyto barvy ve výběru líčení chybět. Až už v podobě očních stínů, rtěnky či lesku. Oči můžete zvýraznit lehkým třpytem, ať už ve stříbrné, zlaté nebo módní bronzové či měděné barvě.

Hitem letošní zimy je bezesporu líčení pomocí paletek. K dostání jsou s pleťovými korektory, bronzery, rozjasňovači, lesky na rty nebo očními stíny. Obsahují vždy několik různých odstínů barev, které se velmi dobře kombinují, takže se nemusíte v líčení vůbec omezovat. Oční stíny najdete v paletkách mnohdy v kombinaci matného i třpytivého provedení, od světlé po tmavou, a to nabízí mnohem pestřejší možnosti nalíčení.

Pro intenzivní zvýraznění očí nezapomínejte nanášet světlý třpytivý stín přímo pod linii obočí, dokonale se tak otevře váš pohled. Z barev se nosí hlavně odstíny hnědé, měděná a bronzová.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Důraz na řasy

Letos se nosí hodně výrazné řasy – dlouhé a husté. Pokud se vám je nedaří vykouzlit ani pomocí řasenky, sáhněte po umělých. Zejména na silvestrovskou party se hodí naprosto báječně.

Právě na silvestrovskou party je líčení mnohem intenzivnější, to letošní se nese hodně ve znamení metalických pigmentů, převážně zlatých, stříbrných, modrých či dokonce extravagantních červených. Nosí se hlavně pod linií obočí nebo ve vnitřním koutku oka. Výrazná je také černá oční linka, kterou se nebojte protáhnout i několik milimetrů za vnější koutek oka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výrazné rty, třpytivé nehty

Pozornost věnujte také rtům. Stejně jako celý letošní podzim – nejlépe v barvě tmavého zralého a šťavnatého ovoce, jako jsou švestky, ostružiny, borůvky. A jsou hodně výrazné! A také plné lesku, takže přes rtěnku ještě nezapomeňte použít lesk. Pokud nechcete výraznými rty příliš budit pozornost, sáhněte po světlejší malinové nebo jahodové.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

A nehty? Barevné fantazii se tentokrát meze nekladou. Nosí se totiž téměř vše – výrazné červené, pastelové i „nude“ odstíny a také zlaté či stříbrné laky. A třpytkami klidně ozdobte také nehty.

Zkrátka závěr roku přeje pestré rozmanitosti i nespoutané odvaze, tak se nebojte kombinovat barvy a klidně přidejte na intenzitě. Právě silvestrovské líčení by přeci mělo být uvolněné a hlavně plné fantazie!

Foto: archiv

Témata: Krása a styl, Pes, Giorgio, Líčení, Sephora, Armani, Třpytka, Limitovaná edice, Douglas, Rok, Štědrovečerní večeře, Meteor, Zimní sezóna, Paris, Řasenka, Mae, Zimní sezona, Guerlain, Korektor, Svěží vzhled, Pěst