Maminka.czKrása a styl

Líčení v barvách podzimu a lesního ovoce

Jana Knaislová 26.  10.  2015
Výrazné líčení očí i rtů nyní vévodí aktuálním trendům podzimního líčení. Z barev jsou dominantní především bronzová, tmavě červená a švestková.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Make-up stále v kurzu

Pleť by neměla být příliš výrazná a nepřirozeně tónovaná, nenosí se rozhodně silné vrstvy make-upu, ale dokonale sjednocená a vyhlazená, jen lehce tónovaná pleť. Vypadá tak přirozeně, zdravě a svěže. Toho docílíte pomocí vyhlazující báze, kterou nanesete pod denní krém a něj pak make-up, nebo použijte BB, případně CC krém (hodí se více na pleť s vráskami a drobnými linkami).

Klepněte pro větší obrázek

S pudrem tentokrát šetřete, jen lehce jím poprašte lesknoucí se místa na obličeji. Tvářenka na sebe nemusí tentokrát zbytečně upozorňovat. Na tváře použijte buď trochu rozjasňovače, nebo je lehce zvýrazněte tvářenkou v jemném broskvovém nebo světle růžovém odstínu.

Hitem podzimu je konturování obličeje. Použít k tomu můžete buď dva make-upy, nejlépe od stejné značky, jeden ve světlejším a druhý v tmavším odstínu nebo konturovací pudr. Snadno tak zamaskujete různé nedostatky, například opticky zeštíhlíte obličej, zúžíte širší nos nebo třeba skryjete příliš špičatou bradu. Tmavší odstíny se používají k optickému zeštíhlení či tvarování, světlejší odstíny naopak k rozjasnění. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Linky i hra se stíny

Líčení očí je tentokrát hodně výrazné, hravé a především pestré. Trendy je totiž hned několik odstínů, zejména v typických podzimních barvách, především pak bronzová, zlatavá, tmavě zelená, odstíny hnědé, hnědočervená, ale nosí se také tmavě modrá nebo temně fialová. Trendy jsou stíny s kovovými odlesky, perletí i lehkým třpytem.  A tentokrát ani nemusí být oči precizně nalíčené, moderní je ležérní líčení, při němž jsou stíny prsty rozmazané na víčkách. Ani kouřového líčení není třeba se vzdávat a nemusí být jen v okoukané černé barvě. Výrazné černé oční linky ani na podzim nevyjdou z módy, tentokrát jsou ale tenké a mohou být i lehce protažené až za vnější koutky očí.  Nepostradatelná je samozřejmě řasenka – nosí se výrazné a husté řasy v černém, hnědém nebo tmavě modrém odstínu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud však nepatříte mezi vyznavačky výrazného líčení, ale naopak vám více vyhovuje nenápadný look, i na podzim s neutrálním „nude“ vzhledem budete in. V takovém případě se na očích nosí světlá béžová nebo téměř neznatelná růžová.

Podzim se nese ve znamení obočí – je upravené a často i zvýrazněné tužkou na obočí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Syté rty

Z pestré palety barev můžete vybírat také mezi rtěnkami a lesky na rty. Aktuálně je v módě totiž světle růžová, červená, marsala (pojmenovaná po italském víně Marsala, letos vybraná jako barva roku), trendy jsou syté a nápadné barvy zralého ovoce – třešňová, borůvková, ostružinová, švestková. Rty mohou být matné i lesklé, klidně i hodně výrazně nalíčené, ale rozhodně by celkový dojem neměl ztrácet na eleganci a vkusu.

Klepněte pro větší obrázek

Foto: Archiv

 

Témata: Krása a styl, Podzim, OVO, Líčení, Paleta, Bar, Bár, Rtěnka, Ovoce, Les, Limitovaná edice, Sandy, Zralé ovoce, Barva, Miracle, Řasenka, Podzimní barva, Tužka, Autumn, Vráska