Maminka.czDěti a mateřství

Life kouč Aleš Kalina: Jak vychovat z dítěte úspěšného člověka

LH 10.  11.  2013
Výchova dítěte není vůbec nic složitého. Tedy, když víte jak na to. Absolutním základem je dostatek lásky, kterou budete svého potomka zahrnovat. Dítě by si mělo být dobře vědomé toho, že vaše vřelé city jsou bezpodmínečné a neodvíjí se od toho, zda udělalo něco dobře, nebo špatně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mnoho rodičů se možná až příliš stresuje otázkou správné výchovy. Life kouč Aleš Kalina zastává názor, že dítě nás na správnou cestu víceméně samo nasměruje. Od vás potřebuje „pouze“ lásku, porozumění, podporu a vzor.

„Mám tě rád takového, jaký jsi“ mělo by vám koukat z očí, kdykoliv se vašemu potomku třeba příliš nedaří – donese ze školy špatnou známku, rozbije vázu nebo prostě udělá cokoliv, čím vás právě nenadchne. Nikdo není dokonalý a ani váš syn či dcera nejsou 100% bez chyby, byť byste si to přáli sebevíc. Tím, že nebude zbytečně dramatizovat neúspěchy, ale naopak vyzdvihnete to, v čem vyniká, umožníte jeho osobnosti plně se rozvinout.

Co dělat, aby z přechváleného dítěte nevyrostl samolibý egoista? Jak ho připravit na reálný svět? Podívejte se na video TV Metrpol a dozvíte se víc.

Témata: Děti, Výchova, Kouč, Kali, Reálný svět, Jak, Člověk, Aleš