Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Poprask na síti! Matka sdílela video, kde malý syn vaří nebo myje nádobí

kog 8.  2.  2021
V tomhle se rodiče často neshodnou. Mají děti pomáhat v domácnosti, anebo z nich nemáme dělat otroky? Podle odborníků však domácí práce dětem prospívají. Díky nim se učí zodpovědnosti a mohou dosáhnout i lepších výsledků ve škole.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Učím svého syna vařit a starat se o domácnost. Proč? Protože domácí práce nejsou jenom pro ženy," napsala na sociální síť Nikkole Paulun. Tisíce rodičů s ní souhlasily a mnoho z nich také sdílelo fotografie svých pomáhajících dětí.  Ovšem našli se i kritici, kteří Nikkole a ostatním vzkazují: "Z dětí si nemáte dělat otroky a nutit je dělat věci, do kterých se vám nechce!"
 
 
To, že děti pomáhají v domácnosti, je stále vzácnější. Minulé generace to však měly jinak. Přes 80 procent dnes dospělých svým rodičům pomáhalo, ale jen 28 procent z nich to dnes chce po svých potomcích. Přitom je tak důležité, aby se děti naučily, že pomáhat by měli všichni členové domácnosti. A to nezištně. Tedy, že za to neočekávají odměnu. 
 
Podívejte se na video a napište nám do komentáře, jak to máte vy doma. Pomáhají vaše děti? A jaký druh práce dělají?
 
 
 
 
 
Témata: Děti, Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, Chování a vztahy, Syn, Domácnost, Rodina a vy, Matka, Rodiče, šití, Otrok, Paul, Práce z, Vid, Poprask, Práce, Nádobí, Desetiletý potomek, Sociální síť, Domácí práce, Zodpovědnost, Dobrý výsledek