„Mám prsa a břicho, o kterých se mi ani nesnilo!“ říká spokojená maminka

Reklama 10.  10.  2016
Petra (36) nikdy netoužila po extrémně štíhlé postavě modelky. Chtěla však mít opět pevné a hezky tvarované poprsí, navíc si přála zbavit se kožního převisu, který jí zůstal na břiše po radikálním zhubnutí. Mladé mamince nakonec pomohla plastická operace. Jak dnes na zákrok vzpomíná?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sympatická maminka Petra údajně vždy trpěla komplexy. Trápila se tím, jak je ošklivá a tlustá. „I přes obrovské mindráky jsem se ale nakonec vdala a brzy jsem s manželem čekala miminko,“ vypráví Petra, které ale její první těhotenství nakonec nevyšlo a o miminko bohužel přišla. Na druhý pokus už ovšem všechno šlo podle plánu, a tak před sebou Petra za devět měsíců konečně tlačila kočárek. „No, po pravdě jsem se za něj spíše trochu schovávala,“ přiznává maminka a dodává, že si totiž s jídelníčkem v průběhu těhotentsví příliš hlavu nelámala a na její postavě to bylo po porodu dost znát.

Když byly synovi dva roky, Petra zjistila, že je opět těhotná. Kvůli problémům se srdcem jí však lékař doporučil těhotenství ukončit. Ztráta miminka si ale vyžádala ještě jednu krutou daň – manželství takovou ránu neuneslo a Petru čekal rozvod. „Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Díky tomu jsem se přece seznámila se svým současným partnerem a zanedlouho jsem otěhotněla s ním,“ vypráví optimisticky Petra. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Petry nová motivace

Tehdy byla Petra opravdu šťastná, a tak se jí příliš nechtělo řešit, jak po dalším porodu vypadá její postava. „Byla jsem se sebou taková smířená,“ dodává k tomu. Jenže pak se prý jednoho dne setkala se svou sestřenicí, která neuvěřitelně zhubla a moc jí to slušelo, což Petru takříkajíc nakoplo. „Nakonec jsem stejně jako ona podstoupila v nemocnici plikaci žaludku. To je zákrok, díky němuž se mi posléze podařilo zhubnout neuvěřitelných 32 kilo! Jenže po takovém úbytku na váze na mně moje kůže samozřejmě příšerně visela. Odneslo to hlavně břicho a vůbec se mi nelíbila ani moje prsa, proto jsem začala uvažovat o dalších operacích – tentokrát o plastické operaci břicha, tzv. abdominoplastice, a zároveň o zvětšení prsou s implantáty spojené s modelací poprsí.“ 

Klepněte pro větší obrázek

Kde si splnit sen

Oba zákroky Petra podstoupila na pražské pobočce MEDICOM Clinic, v síti klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie. Konkrétně se svěřila do rukou zkušeného plastického chirurga MUDr. Petera Ondrejky. Jak zákrok okomentoval a zhodnotil on sám? „U klientky bylo po dvou těhotenstvích zapotřebí odstranit kožní a podkožní nadbytky v oblasti břišní stěny a sešít rozestup přímých svalů břišních. Tato operace i pooperační doba se obešla bez komplikací, tudíž mohla klientka po dvou měsících podstoupit i druhý požadovaný zákrok, a to augmentaci prsou implantáty včetně modelace poprsí. Při modelaci jsme provedli redukci kožních nadbytků spojenou s úpravou mléčné žlázy. K doplnění objemu prsou jsme použili kulaté implantáty značky Polytech o objemu 220 ml.“

Klepněte pro větší obrázek

Podle lékaře se obešel bez komplikací i druhý zákrok, Petra se po něm velmi rychle a dobře hojila. „Pokud jde o břicho, vypadá dnes přesně tak, jak jsem si kdysi vysnila, a prsa dokonce předčila moje očekávání!“ dodává nadšená maminka dvou dětí, která si dle vlastních slov novou postavu opravdu užívá a snad poprvé v životě se prý těší i na léto, jak bude se svými syny a partnerem vyrážet v plavkách na koupaliště.