Maminka.czMáma maká

Magdalena si nikdy neuměla představit, že by se nechala zaměstnat

Simona Procházková 2.  11.  2020
V novém pořadu Máma maká představují moderátorky Adéla Klingohrová a Kateřina Kořínková ženy, které po narození svých dětí zásadně změnily kariéru. Jednou z nich je i dvojnásobná maminka Magdaléna Stavinohová. Podnikat v oblasti pohybu a péče o zdraví dětí i jejich maminek začala už na mateřské, s oběma ratolestmi téměř permanentně za zády. Podívejte se na její příběh.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Maminka Tomáše a Nelly měla vždy sklony k učitelství a péči o ostatní. Po studiu ekonomické školy se zaměřila na pohyb, a to hlavně u dětí a jejich maminek.

Postupem času absolvovala řadu kurzů a školení, kde se naučila vše o pohybovém, sociálním a psychickém rozvoji kojenců, batolat a dětí předškolního věku. Svému snu se začala věnovat a stala se instruktorkou dětského plavání. Na mateřské si pronajala plavecký klub a založila dnes již desetiletou firmu Mommy Time, která se věnuje kontinuální tělesné péči o matky a jejich děti od těhotenství až do školního věku.

Máma maká: Gábina vymyslela houpací prkno pro děti a dobyla s ním svět!

Magdaléna vyrostla v rodině podnikatelů. Neuměla si představit, že by se někdy v životě nechala jen zaměstnat. Chtěla pracovat na sebe a obor podnikání se rozhodla propojit s péčí o své tehdy čerstvě narozené děti. Zaměřila se na jejich pohybový a tělesný rozvoj, tedy na dětské cvičení a plavání.

Založila firmu Mommy Time a začala se věnovat péči o těhotné, o ženy během porodu a po porodu, ale také péči o jejich miminka a batolata. Magdalénino podnikání společně s ní prožívaly od malička i její dvě děti. „Podnikavost je ve mně už od dětství, protože i moji rodiče podnikali. Líbil se mi tenhle způsob života a nic moc jiného jsem si neuměla představit,“ popisuje Magdaléna.

 Podnikavá maminka před mateřskou pracovala v plaveckém klubu. „Chvíli jsem pracovala v jednom plaveckém klubu, kde jsem se naučila plavat s dětmi, veškerou metodiku a vše k tomu potřebné. Potkala jsem se tam s kolegyní Hankou a přály jsme si mít vlastní klub.

Zanedlouho se naskytl prostor v Říčanech, který jsme si pronajaly a začaly podnikat. Pak se mi narodily děti a začaly se mnou všechny moje pracovní aktivity absolvovat,“ vzpomíná Magdaléna na nelehké začátky a pokračuje: „Firma funguje už deset let, trochu nás pozastavil až koronavirus. V současné době se věnujeme našim klientům individuálně, ať už v bazénu, nebo při vaničkování miminek. Děláme těhotenské masáže, ale kvůli pandemii máme řadu opatření, která nám situaci komplikují. Dřív jsme se věnovaly skupinovým lekcím, ale to nyní nejde.

Lucie kvůli práci neměla čas na vlastní život. Sekla s obchodem, učí ženy sebelásce

Koronavirus ji na jaře hodně zaskočil, tím spíše, že právě jaro je pro ni a její firmu pracovně nejaktivnější období, hlavní sezóna. „Na jaře plave nejvíc škol a školek a v té době jsme to bohužel musely všechno stopnout, takže veškerá ekonomika šla dost dolů. Finanční ztráta za jaro pro nás byla obrovská. Pokud by se to mělo opakovat, tak by to bylo asi už likvidační,“ dodává Magdaléna. Jak vypadá její běžný den, poznamenaný koronavirovou krizí, můžete sledovat ZDE.

Pořad Máma maká uvádí internetová televize Mall.tv.

To se nedá jíst, stěžují si mámy v porodnicích. Co jste dostaly na talíř vy?
Nová Maminka je celá hygge. Na titulce Nikol Štíbrová se synem
Témata: Zdraví, Mateřství, mág, Kariéra, Inspirativní ženy, Pracující matky, Máma maká, Mag, Maminka, Nella, Učitelství, Magdaléna, Děti, Kateřina Kořínková, Tomáš, Adéla Klingohrová, Nik, Máma, Způsob života, Hanko, Magdalena, Péče, Zdraví na Heureka.cz