Maminka.czKojenec

Máme děti, nemáme sex

Martina Machová 12.  5.  2013
Kdysi to bývalo naopak, sex měli, děti však ne. Pak se vše obrátilo. Po bytě se jim od časného rána do pozdního večera hemží pištící drobotina, večer jsou unavení, většinou bez chuti na něžnosti, když už je chuť, tak není kam se schovat. Když schovají, probudí se děti…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Milé budoucí maminky, prosím, neděste se, název článku samozřejmě nemusí ve všech případech korespondovat s realitou! Nicméně mnohé z nás méně náruživé období po narození dětí zažily a nakonec zdárně přežily. Důvody, proč tomu tak bývá, jsou různé. Tři nejčastější ilustrují následující příběhy.

Příběh první: Máme malý byt, není „s tím“ kam jít

Bydlí sice v malém bytě, ale byt je jejich, navíc je na hezkém klidném místě. Žádná hypotéka, žádné dluhy a poměrně nízké provozní náklady se na mateřské dovolené rozhodně počítají! Ve větším obýváku s kuchyňským koutem spí oni, v druhém pokoji spí dvě děti, které se však občas v noci neplánovaně stěhují k rodičům do obýváku. Potenciální možnost odhalení může sice někdy při sexu působit jako afrodisiakum, ne však v případě, hrozí-li toto odhalení od vlastních potomků. Další člen domácnosti, po babičce zděděný oříšek, kterého nikdo nechtěl, má svůj pelech na chodbě. Když jednou za čas „přijde na věc“, přesune se pejsek k posteli a sedí a hledí – bůh ví proč.

Pokud je zavřen do koupelny, začne kňučet a probudí děti. A tak se stala nejoblíbenějším místem na „rande“ koupelna. Má to však háček; koupelna je se záchodem, což ji degraduje na poněkud nedůstojné milostné místo. Něžné hrátky v teplé sprše jsou fajn, ale ne každý den. Maličká koupelna proto otvírá obrovský prostor pro neobyčejná řešení. Jenže je už nebaví neustále improvizovat, vše by vyměnili za staromódní „randění“ v klidném manželském loži, a tak se velmi často rezignovaně „postí“ a přemýšlí co dál.

Příběh druhý: Oba jsme k smrti unavení

Děti stávají takřka za svítání, mimino spí přes den výhradně venku v kočárku, staršího nevzali do školky, tak je se mnou doma, přes den již spát odmítá. Večer sice usne už po sedmé, ale volno nemáme, protože mimino i přes všechna možná opatření „straší“ do pozdního večera a v noci se stále budí na krmení. Občas usnu dřív než ono, pokud neusnu, toužím po horké vaně, knížce, nebo bezduchém seriálu a čokoládě. Manžel mi v rámci možností pomáhá, občas vstane k miminu a snaží se ho přesvědčit, že noční kojení je jen pro „sraby“ (jak říká on). Co víc po něm mohu chtít, když odchází v sedm a přichází po šesté?

Navíc pracuje manuálně, zakázky neodmítá, mne však ano. Vlastně je to vzájemné, oba jsme unavení, on z práce, já z dětí a domácnosti. Když jsme na mé narozeniny měli hlídání – jeli jsme do divadla – stavili jsme se cestou v McDonaldu, nakoupili hory nezdravého jídla, povídali si a pak – trochu se stydím to přiznat – si dali ve vší počestnosti „dvacet“ v autě. Bylo to nejhezčí divadlo za posledních 30 let.

Příběh třetí: Je to to poslední, na co mám chuť

On by chtěl, ona ani za nic. Mají vytoužené první miminko. Mimčo je veselé, hodné a docela spavé. Co víc si přát? On ví přesně, co by si přál, jenže ona nechce, nemá na to náladu, natož chuť. Nejdřív jí v tom bránilo dlouhé hojení drobných poporodních poranění a také si nemohla zvyknout na to, že její tělo po porodu vypadá trochu jinak. Sama sobě se nelíbila, připadala si nepřitažlivá. Také jí, asi kvůli kojení, nebyly příjemné některé doteky, které dříve vyhledávala. Sex jí zkrátka nelákal, vyhýbala se mu, jak mohla. Pak mívala výčitky.

Milé dámy, poznaly jste se v některém z příběhů? Nebo máte štěstí a netušíte, o čem je řeč. Dobrou zprávou je, že mnoho podobných příběhů má šťastný konec; dětem se upraví spánkový režim, nebudou k vám již chodit do postele, kojení jednou skončí, vše se zahojí a děti budou „hlídatelné“, no a pak už je to na VÁS…

Témata: Děti, Láska a vztahy, Batole, Kojenec, Chování a vztahy, Sex, Pelé, Následující příběh, McDonald, Šťastný konec, Svítání, Malý byt, Obrovský prostor, Hypotéka, Kuchyňský kout, Randění

Video