Maminka.czMaminka roku

Maminka – blogerka vyměnila stereotyp v Praze za dobrodružství v Austrálii

Michaela Láchová 27.  4.  2018
Nenechat se brzdit strachem a obavami – to je motto inspirativní maminky Vlaďky, která se se svým partnerem a dnes téměř dvouletou dcerou rozhodla vybřednout z rutinní šedi a plnit si své sny. Protože i jako máma tohle klidně můžete, aniž byste svému zlatíčku způsobila sebemenší újmu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vlaďka Volfová (36, kadeřnice, vladkavolf.cz) a dcera Laura (2)

Ještě „včera“ jsem se svým přítelem Ondrou vedla úspěšné kadeřnické studio. Žili jsme běžný život vystresovaného podnikatele v Praze, který má pracovních dní víc, než je zdrávo, a těch volných jen poskrovnu. Pohrávali jsme si s myšlenkou, která ležela v našich hlavách už nějakou dobu a s každou dovolenou se drala pomalu ven. Přerušit každodenní stereotyp a vyrazit objevovat svět.

A tak jsme si bez jasného plánu koupili jednosměrnou letenku do Austrálie a odletěli i se sotva roční dcerkou Laurou vstříc „novému“ životu. Říkáme tomu dovolená. Zatím se nám prodloužila na rok a jak nakonec bude dlouhá, to se teprve uvidí.

Ujeli jsme tisíce kilometrů po tomhle nádherném kontinentu a můžu říct, že jsme svého rozhodnutí ani na moment nelitovali. My dva s Ondrou jsme toho už něco najezdili a vždycky to bylo úžasné dobrodružství už jen proto, že jsme oba „neplánovači“ – dopředu neřešíme, co a jak bude a Lonely Planet nepročítáme dřív než v letadle.

A tak se dopředu nemusíme bát, protože nevíme čeho. Před odjezdem nás od našeho nápadu kdekdo zrazoval. V Austrálii se to přece hemží jedovatými hady a pavouky a bláznicí rodiče tam chtějí tahat ani ne roční Lauru! Potkali jsme různá zvířata, od klokanů a koal po všechny možné druhy ptáků, ještěrů a ryb. Hada jsme ale viděli jen naloženého v lihu v samoobsluze.

Mimochodem, nástrahy číhají i všude kolem nás v Česku – víte přece, že se na Slapech vyskytují několikametroví sumci a tahají lidi pod vodu!!! Nevíte???

Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!

Vychytávky na cesty s prckem

Ještě v Čechách jsme se taky vybavili několika cestovními vychytávkami, které po celou dobu bohatě využíváme a ještě dlouho budeme. Jednou z nich tzv. Jetkids, což je takový dětský kufr na kolečkách, který když rozložíte, uděláte z něj supr spaní do letadla.

Je tam i dost prostoru na nějaké hračky a přikrývku. Funguje to vlastně jako nástavec k sedadlu. Dítě si spí pohodlně jako v postýlce a vám odpadne nutnost mít na sobě dlouhé hodiny spícího prcka. Větší dítě si na něj může sednout a vy ho za sebou táhnete po letištních halách. Pro nás úleva, pro dítě zábava.

Další můj hit je skládací zábrana k posteli, která se dá nainstalovat během chvilky k jakékoli matraci, a pokud máte dítě, které migruje a během spánku překonává všemožné polštáře zabraňující pádu, můžete být s touhle věcí úplně v klidu ve vedlejší místnosti.

A pak je tu skládací jídelní židlička. Je i s pultíkem a v pohodě ji složíte i rozložíte raz dva. Dá se nastavit do různých výšek a můžete ji připnout k jakékoliv židli. Stejně tak se dá postavit jako křesílko jen tak na zem, kdekoliv zrovna potřebujete nakrmit své drahé, hladové dítko. Takže, pokud chcete cestovat s dětmi a máte nějaké obavy, tak věřte, že jsou zbytečné. Cestování s nimi je ještě větší sranda!

Maminka – hrdinka Jana si prošla mentální anorexií a dnes má tři děti a plní si sny

Podnikat se dá i on-line

Když někdo žije léta svou prací a byznysem, zákonitě nevydrží dlouho nic „nedělat“. To je i můj případ. A protože mám ráda hezké a kvalitní věci, rozhodla jsem se založit blog, který je teď takovým mým virtuálním salonem. Nazvala jsem ho Cesta krásy (vladkavolf.cz). Společně s facebookovou stránkou funguje jako informační kanál a on-line poradna z oblasti kadeřnictví, kosmetiky, ale i našich postřehů z cest s batoletem.

Součástí je i můj on-line obchůdek s produkty bez zbytečné chemie, s kosmetikou, která není testována na zvířatech (naopak ji vždy testuji na sobě) a jejímž základem jsou přírodní složky.

Podnikám v partnerství s již zajetou společností – e-shop je tedy nastavený se všemi produkty a já si ho jen vedu pod svou značkou. Krom svého času, který si sama organizuji, nemusím nic investovat.

A kancelář si s chutí otevírám, kdekoli chci, nejčastěji na pláži. Své kadeřnické profese se ale s Ondrou určitě nevzdáváme a se svým putovním salonem zkrášlujeme vlasy nejenom našich krajanů v Austrálii. Zkrátka si svůj čas organizujeme po svém. Tak, abychom se cítili svobodně a užívali si s Laurou společná dobrodružství… A že je ta holka celá my!

HLEDÁME MAMINKU ROKU!

Časopis Maminka vyhlašuje 1. ročník soutěže o titul MAMINKA ROKU.

Posílejte nám své příběhy (nebo nominujte někoho ze svého okolí) a buďte inspirací ostatním maminkám! Soutěžit můžete v těchto kategoriích:

  • maminka hrdinka
  • maminka podnikatelka
  • maminka blogerka

POZOR! Ve hře jsou hodnotné a atraktivní výhry v celkové hodnotě 700 000 Kč! maminkaroku.cz

Maminka-podnikatelka a její Lazy Eye
„To, že se nám druhý syn narodil postižený, nás semklo,“ říká Lenka Koenigsmark
Témata: Maminka blogerka, Dobro, Slapy, Zábrana, Partnerství, Zlatíčko, Kadeřnice, Nový život, Austrálie, Čechy, Kadeřnictví, Úžasné dobrodružství, Křesílko, Praha, Židlička, Dlouhá hodina, Přírodní složka, Maminka, Úleva, Blogerka, Každodenní stereotyp, On-line poradna, Česká republika, Celková hodnota, Možný druh