Maminka.czMaminka roku

Maminka-podnikatelka a její Lazy Eye

Michaela Láchová 18.  4.  2018
Mít takový kouzelný obchůdek s přenádhernými šaty ve stylu 50. let, které by oblékaly hvězdy filmového plátna. Zní to jako sen. A přesně takový si vybudovala úžasná „Lazy Eye“ Hana Noble. A úspěšně v něm pokračuje i po narození svých neposedných dvojčat. Dá se to zvládnout? Dá, dokonce s šarmem a grácií, které jí nikdy nechybí!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hana Noble (34, módní návrhářka, lazyeye.cz), dvojčata Greta a Herbert (3)

Vystudovala jsem dějiny umění a dlouho si myslela, že tímto směrem se budou ubírat i mé pracovní cíle. Ještě na škole jsem ale vycestovala v rámci dvou stáží do Londýna a New Yorku, kde jsem se začala více zajímat o vintage oblečení. Nakoupila jsem tam spoustu starých modelů a nechala si pak v Česku podle nich ušít nové. Hodně mě inspirovala i moje babička, od které jsem měla některé modely v tomto poválečném stylu.

Spojila jsem se s Kristýnou Bokovou z Divokých matek a zcela spontánně se vše odstartovalo. Šaty měly velký úspěch a brzy jsem je začala půjčovat na focení do všemožných magazínů. Zájem stoupal, a tak jsem se rozhodla otevřít vlastní obchůdek. Přestože je o šaty stále velký zájem, šijeme je pouze v malých, limitovaných edicích, a to výhradně tady v Čechách. Jen výjimečně se tak může stát, že se potkají dvě ženy ve stejných „lazy“ šatech.

Rozjetý byznys… a bum, dvojčata!

Do mého už slušně zaběhnutého podnikání se najednou objevily dvě čárky na těhotenském testu. Byl to docela šok. Dva roky po svatbě se nám s manželem narodila dvojčata, Greta a Herbert. Rozhodli jsme se si péči o ně rozdělit spravedlivě napůl.

Manžel je Američan a v Česku učí angličtinu, takže si naštěstí může pracovní dobu poměrně snadno upravit. Já jsem tak s dětmi dopoledne a na odpoledne se doma vystřídáme.

Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!

Ze začátku jsme vše zvládali poměrně snadno, ze dvou ležících a pěkně spících miminek se ale postupně vyklubali dva dráčci, kteří si svéhlavě prosazují svou. Hlavně tedy o minutu starší Greta – je hodně tvrdohlavá a nic ji nezlomí. Nic! Je víc klučičí, ráznější, ráda třeba jezdí na skejtu.

Herbert je oproti ní takový jemnější a klidnější, rád tancuje. Když jsou každý zvlášť, je to velká pohoda, jakmile ale spojí své „síly“, je to prostě mazec. Takže pracovat a k tomu se starat o dvojčata a domácnost je dost náročný úkol.

Co se týče výchovy, občas se s manželem trošku střetáváme, asi jako každý pár. On je hodně měkkosrdcatý, já se naopak snažím být přísná. Možná je to i rozdílnou národností, ve vtipu o mně Tyler říká, že jsem gestapák. Za naší americkou rodinou jsme se zatím nevydali, protože těm lidem v letadle bychom to prostě nemohli udělat! Nebo bychom všichni museli sníst platíčko nějakých prášků, abychom s těmi dvěma neřízenými střelami tu cestu přežili.

I když jsme s manželem oba vyšťavení, neměnili bychom ani na vteřinu. Máme dvě zdravé a krásné děti a práci, která nás baví. Letos slavíme s Lazy Eye čtyřleté výročí od založení. Máme za sebou přehlídku nové kolekce, kterou nám mimo jiné představily i holky z Pinkbubble, které si prošly rakovinou. S ostatními návrháři jsme pro ně vymýšleli doplňky, abychom se pokusili jim pomoct překonat pro ně nelehké období, než jim narostou vlasy, a hlavně je podpořit v tom, že jsou krásné i bez nich.

Mysha Gautam: Založila dětský domov v Nepálu a zvládá podnikání i péči o děti
Poradna: Jak je to s podnikáním na rodičovské?
Vyjde mi podnikání během mateřské?
Témata: Časopis Maminka, Těhotenský test, Maminka podnikatelka, podnikatel, Vintage, Londýn, Velký zájem, Limitovaná edice, Módní návrhářka, Filmové plátno, Pracovní doba, Nelehké období, Gréta, Neřízená střela, Dějiny, Pracovní cíl, Obchůdek, Nová kolekce, Podnik, Kristýna Boková, Česká republika, Mazec, Manžel, Dvojče, Ležící miminko, Těhotenské testy na Heureka.cz