Maminka.czMaminka roku 2021

Maminka roku 2021: Anna Nováková díky vlastní zkušenosti s diastázou pomáhá ostatním ženám

Alice Rossi 24.  9.  2021
Letošní ročník projektu Maminka roku už zná své finalistky. A my vám je postupně představíme. Anna Nováková je finalistkou v kategorii Maminka podnikatelka. Lektorství jógy a zdravého pohybu se věnovala už před mateřstvím. Ovšem když se u ní po prvním porodu objevila diastáza břišních svalů, rozhodla se, že se na toto konkrétní téma zaměří mnohem více do hloubky. Jak funguje její projekt coreyoga?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Anna Nováková už víc než pět let pomáhá ženám připravujícím se na těhotenství, těhotným i rodičkám s nalezením tělesné i mentální rovnováhy se svým projektem coreyoga. Co to vlastně znamená a jak se její podnikatelský záměr zrodil?

„Projekt vznikl na základě vlastní zkušenosti,“ přiznává maminka podnikatelka Anna Nováková. „Po narození prvního dítěte jsem měla velké zdravotní problémy, způsobené rozsáhlým rozestupem břišních svalů. Nedovolala jsem se pomoci, jediná směrovka vedla na oddělení chirurgie. Ač jsem byla lektorkou pohybu a jógy, pamatuji se, že jsem svému poporodnímu tělu vůbec nerozuměla. Plakala jsem nad vystouplým břichem, které se ne a ne stáhnout tak, jak to média prezentují. A tak jsem celý první rok věnovala studiu i v zahraničí. Z mých lekcí „klasické“ jógy postupně vznikala COREyoga. CORE = střed těla a YOGA = uvolnění a aktivace na fyzické i psychické úrovni. Vzdělávala jsem se u těch nejlepších, ale nejpřínosnějšími učiteli byly a vždy budou ženy samotné, mé klientky."

Kdo jsou vaše klientky?

Nejčastěji mě vyhledávají ženy do jednoho roku po porodu, přivede je nejen vystouplé bříško, ale také různorodé obtíže. Nezřídka však pečuji o ženy, které teprve miminko plánují, v budoucnu si přejí rychlou rekonvalescenci nebo se jim nedaří otěhotnět. I v tomto ohledu dokáže COREyoga pomoci, zejména díky rozpohybování a úpravě sklonu pánve. Pracuji s ženami, ať jsou jakkoli dlouho po porodu, neboť vždy lze aktuální stav zlepšit. Docházejí ty, které plánují nebo již absolvovaly operaci dutiny břišní. Zkrátka těhotenství je velká zkouška pro tělo ženy. Maminky mívají nastudováno, jak pečovat o novorozená miminka, ale často zapomínají na sebe.

Klepněte pro větší obrázek

Jak se vám daří skloubit podnikání a mateřství?

Myslím, že nám to zatím klape. Píšu nám, neboť mám tři školkou nepovinné děti. Základem jsou pravidla, plánování a spolupráce. Mám přesný time management, den si plánuji na jednotky, které postupně plníme, odškrtáváme. Vše dělám s dětmi, při všem mi mohou asistovat, dívat se, poslouchat, pokud chtějí. Ráda s nimi příběh COREyogy sdílím. Syn chystá balíčky, dcerka lepí tužky na knížky, čtu jim e-maily, vymýšlíme odpovědi, cvičíme, připravujeme obsah pro sociální sítě, chodíme procházkou na poštu. Děti berou tuto práci jako součást našich životů, věřím, že se mnohé naučí a hlavně… každý den vidí můj zápal. Snad také jednou najdou něco, čemu budou věřit a do čeho budou s radostí vkládat energii.

Jaké podnikatelské plány do budoucna máte?

Systém COREyoga aktuálně nabízí pestrou paletu aktivit – od vydání knihy Diastáza, deníku pro ženy, spuštění elektronického kurzu, pořádání workshopů až po spolupráci s gynekologickými centry a porodnicemi. Tato pomoc v „první linii“ mi dává velký smysl. V následujících měsících budu tisknout vzdělávací leporela „Desatero zdravé rodičky“ do pokojů čerstvých maminek. Připravuji nový kabátek pro elektronický kurz a rozepisuji dvě knihy: Diastáza 2 – zásobník cviků a cvičební karty pro dětičky – Funkční bříško. Zkrátka dokud bude COREyoga pomáhat a těšit, tak mám práce dost.

KTERÉ Z FINALISTEK DÁTE SVŮJ HLAS?

O pořadí jednotlivých soutěžících v semifinále jste rozhodli právě vy. Z každé kategorie postoupily do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů – celkem tedy 9 finalistek.

Odborná porota, složená ze zástupců inzertních partnerů soutěže, redakce časopisu Maminka a VIP patronek, vybere vítězku z každé kategorie. Absolutní vítězka soutěže Maminka roku 2021 bude zvolena diváckým hlasováním, jehož parametry budou upřesněny během přímého přenosu.

Finálové hlasování a samotné slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 21. 10. 2021. Přímý přenos bude možné sledovat na www.maminka.cz
Vítězkám soutěže Maminka roku 2021 budou rozdány ceny v celkové hodnotě 800 000 Kč.


 

Témata: Porod, Časopis Maminka, Mateřství, žena, Jóga, Maminka roku 2021, projekt, Maminka podnikatelka, Diastáza, Finalistka, Směr, Ostatní žena, Aktivace, Chirurgie, Maminka, Semifinále, Vlast, Anna Nováková, Novak