Maminka.czČasopis Maminka

Maminka roku 2022: Kvalitní vaření je tou nejlepší investicí, říká letošní semifinalistka Jana Linhartová

Adéla Peluhová 17.  6.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes nám dovolte představit soutěžící Janu z kategorie Maminka podnikatelka, která se po narození syna rozhodla napsat kuchařku o zdravé a vyvážené stravě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Když jsem byla těhotná, byla jsem hodně unavená a nedokázala jsem si představit, jak budu zvládat péči o dítě, když pořád jen spím. Syn od narození trpěl kolikami a v noci se hodně budil. Byla jsem strašně vyčerpaná, ještě do toho přišel covid a já začala být ze všeho v depresi", vzpomíná na nelehké období Jana.

"Byl to ale vlastně covid a syn, kdo mě dovedli k mému snu. V té době mi pomohlo hlavně dobře a zdravě jíst. Začala jsem vařit recepty tak, že jsem používala libové maso a redukovala mouku, krémové polévky vařila bez jíšky a zákusky jsem dělala v raw kvalitě nebo jsem ubrala na množství cukru. Když už jsem receptů měla víc, napadlo mě, že bych mohla rovnou napsat kuchařku. Že by se mé recepty mohly líbit jiným maminkám nebo i tatínkům, kteří řeší, co si dát dobrého a výživného k jídlu," dodává semifinalistka.

Nedalo ji to a Jana měla touhu posouvat se dál. Proto neváhala a udělala si rekvalifikační kurz výživového poradce, aby mohla odborně pomáhat nejen sobě a své rodině, ale i ostatním, protože ji to tak dává smysl. Může se tak živit oborem, který ji dodává radost a rozvíjí, ale pomáhá i ostatním.

I z tohoto důvodu ji do semifinále vybrala patronka kategorie Maminka podnikatelka Aneta Krejčíková. “Naprosto souzním s celkovou filozofií Janičky a byla bych moc ráda, kdyby se její kuchařka o kvalitní a pestré stravě pro maminky i děti šířila dál,” vysvětluje patronka.

Jarní krémové polévky 3x jinak! Připravte si chutný oběd snadno a rychle

Jana sleduje soutěž Maminka roku již po několikáté a byly to právě loňské účastnice, které ji dodaly odvahu se do soutěže přihlásit. "Čtu časopis maminka už třetím rokem a vlastně mě motivovaly předchozí maminky. Přišlo mi to hrozně fajn, že se pustily do vlastních projektů bez ohledu na výsledek. Sdílení a podpora ostatním maminkám, které třeba váhají se pustit do vlastního podnikání je hlavním důvodem, proč jsem se přihlásila. Když to člověk nezkusí, tak neví."

Díky podnikání může být více finančně nezávislá. Uznává ale také, že skloubit pracovní povinnosti a mateřství je velmi náročné. "Synovi chci dát maximum mého času, ale někdy je to opravdu zajímavé. Musím říct, že na spánkovou deprivaci, která u mne trvá už v podstatě tři roky, se zvyknout nedá. Syn navíc usíná až mezi desátou a jedenáctou večerní hodinou, takže pracovat mohu až potom. Na druhou stranu to beru tak, že když člověk něco chce, tak tomu rád obětuje i kus svého pohodlí," pokračuje Jana.

I přes to všechno je Jana šťastná a být mámou je pro ni ten nejlepší projekt v životě. Je to vlastně její syn, který ji neustále posouvá a rozvíjí. "Musím uznat, že někdy se ve mně vystřídají všechny emoce během pár minut. Můj syn je takové moje zrcadlo, které hned odrazí jakékoliv moje chování. Proto kdo chce dostávat nejlepší a nejupřímnější zpětnou vazbu, ať si pořídí mimčo. Být mámou je někdy dost náročné, ale stojí to opravdu za to," uzavírá semifinalistka.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on line hlasováním během slavnostního galavečeru v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se na sestřih loňského vyhlášení Maminky roku

Témata: Časopis Maminka, Syn, Vaření, Aneta Krejčíková, Maminka roku 2022, Maminka podnikatelka, patronka, Kuchařka, Strava, Jana, Jana P, Filozof, Investice, Jan, Maminka, Semifinalistka, Jana Linhartová