Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: "Písmena" jsou moje druhé dítě. Skloubit podnikání s mateřstvím je ale náročné, říká semifinalistka Brita

redakce 19.  7.  2022
Semifinálové hlasování Maminky roku se blíží ke konci a vy máte poslední příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Britu Bendovou z kategorie Maminka podnikatelka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Před šesti lety jsem se svou kamarádkou Terezkou založila firmu Svítící písmena. Půjčujeme kovová písmena, číslice a nápisy na svatby, oslavy a různé eventy. Mezi sebou si říkáme, že „písmena“ jsou naše další dítě. Moje cesta za mateřstvím nebyla jednoduchá, na Adrienka jsme s manželem čekali skoro tři roky. Po dvou potratech jsem byla na genetickém vyšetření, kde mi zjistili špatný chromozom.

Otěhotnět a donosit zdravé dítě by přirozeně nešlo, proto jsme se rozhodli pro IVF. Po hormonální stimulaci mi odebrali a vyšetřili vajíčka, a jen jedno jediné bylo zdravé. Ale štěstí se na nás usmálo a za devět měsíců jsme se radovali ze zdravého syna. Jako maminka vím, jak je někdy těžké najít si čas a soustředit se na práci. Do soutěže jsem se přihlásila, abych ostatní maminky inspirovala a motivovala v tom smyslu, že se na mateřské mohou realizovat i v jiných oblastech a mohou si plnit své sny.

Maminka roku 2022: V 5. měsíci jsem musela podstoupit přerušení těhotenství. Dcera Leontýnka je pro mě dar, říká semifinalistka Kristýna

3 otázky pro maminku

Proč jste se rozhodla se do soutěže přihlásit?

Ráda bych se podělila o zkušenosti pracující maminky. Někdy je to opravdu hodně náročné, vše skloubit dohromady. Přiznávám, že se někdy doma i občas pohádáme. Ale stále věřím, že to má smysl. Protože jak trefně říká moje kamarádka (taktéž produkční a velmi aktivní maminka): "Jsem typ na mateřství, ale ne na mateřskou." To myslím vystihuje přesně i mě. Nedokázala bych být spokojená, kdybych se jen starala o dítě a úplně vypadla z práce a toho kolotoče kolem.

Co pro vás znamená být mámou?

Je to nejkrásnější věc v životě. Snažíme se vést normální život jako předtím, což samozřejmě často nejde. Snažíme se ale našeho chlapečka spíš začlenit do našich pracovních projektů, cest a aktivit. Než abychom se mu cele podřídili.

Je pro vás náročné skloubit podnikání s mateřskými povinnostmi?

Náročné to někdy opravdu je a bez pomoci by to nešlo. Mám velmi dobrý vztah se svou maminkou Helenou, babičkou Adrienka, a bez jejího častého hlídání by pracovat absolutně nešlo. Babička naštěstí bydlí vedle nás, takže je to ideální. Náš byznys je hodně sezonní, kdy písmena půjčujeme na svatby. Ty se většinou konají od jara do podzimu. Takže se už opravdu moc těším na odpočinek v zimním období.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se, jak se v redakci vybíraly semifinalistky Maminky roku

Témata: Mateřství, svatba, Maminka blogerka, Maminka podnikatelka, Veronika Kašáková, podnikání, Maminka hrdinka, Maminka roku 2022, Michaela Tomešová,, Aneta Krejčíková, Terezka, Byznys, Semifinalistka, Písmeno, Bendová, Maminka, Hlasování, Favoritka, Kategorie, Brit, Mater, Nejkrásnější věc