Maminka.czMaminka roku 2022

Maminka roku 2022: Vaření sirupů a zavařování jsem se věnovala už jako malá holka, říká semifinalistka Martina

redakce 23.  6.  2022
Odstartovalo semifinálové hlasování Maminky roku, a vy tak máte jedinečnou příležitost podpořit svou favoritku a poslat ji do velkého finále. Které maminky se letos probojovaly do semifinálového kola, se už nyní dočtete v červencovém vydání Maminky. Dnes vám představujeme soutěžící Martinu z kategorie Maminka podnikatelka. Martina našla odvahu a rozjela vlastní byznys.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Už jako malá holka jsem trávila hodně času vařením různých sirupů, zavařováním, a jak říká teta: 'Jsi celá mamka, ta taky zavaří a zpracuje i vzduch.' Podle všeho jsem se tedy 'pomamila'," vzpomíná soutěžící Martina na moment, kdy se z obyčejné zábavy stala doslova vášeň.

"Své zkušenosti jsem sbírala v gastronomii v Rakousku, kde jsem pracovala téměř deset let. Později jsem – nejprve pro svého syna Kubíčka a nyní už i pro naši nejmladší Adélku – začala vařit sirupy. V blízkém okolí byla brzy poptávka, a tak jsem zjišťovala, jak vše zlegalizovat a věnovat se sirupům naplno. Vždyť není nic lepšího, než když se koníček stane prací," pokračuje ve vyprávění svého příběhu Martina. Nakonec dodává, že vše dělá s tou největší pečlivostí a srdíčkem. Rozhodně i to mělo podíl na tom, že se jí v roce 2021 podařilo získat ocenění Regionální potravina. 

Maminka roku 2022: Kvalitní vaření je tou nejlepší investicí, říká letošní semifinalistka Jana Linhartová

3 OTÁZKY PRO MAMINKU

Proč jste se rozhodla se do soutěže Maminka roku přihlásit?

Protože moje blízké okolí mi říká, že celý můj příběh je neuvěřitelný. Chtěla bych inspirovat jiné maminky, které třeba váhají začít s podnikáním, ať se nebojí. Pokud mají tu správnou podporu rodiny a stojí si za svým nápadem, tak to určitě stojí za to. Podnikání není vždy úplně jednoduché, ale která cesta je jen rovná a posypaná voňavým kvítím?

Co pro vás znamená být mámou?

Být mámou je pro mě něco, na co jsem si musela životními peripetiemi opravdu počkat. V podstatě jsem si musela děti i “vymodlit”, ale jsem naprosto šťastná, že je mám. Je to únava, vyčerpání, štěstí, radost a naplnění života, bez kterého by celý ten kolotoč vůbec nedával smysl. 

Je pro vás náročné skloubit podnikání s mateřskými povinnostmi?

Je to náročné především z časového pohledu. Ale zařídila jsem si výrobnu u domu, takže dnes už se dají mateřské povinnosti a výroba dobře skloubit, hlavně díky podpoře mého manžela a rodičů, bez nich bych to celé vůbec nedokázala.

Hlasujte pro svou favoritku!

  • Semifinále soutěže Maminka roku je v plném proudu. Vybrali jsme patnáct semifinalistek – pět z každé kategorie – a teď je na vás, koho pošlete do samotného finále.
  • Hledáme Maminku BLOGERKU, HRDINKU a PODNIKATELKU. Hlasování běží až do 20. července 2022. Poslat můžete celkem 10 hlasů kterékoli semifinalistce, a to každou hodinu ze svého facebookového profilu.
  • O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy! Z každé kategorie postoupí do finále tři soutěžící s největším počtem hlasů.
  • O absolutní vítězce rozhodnou pak diváci on-line hlasováním během slavnostního galavečera v říjnu 2022.

VIDEO: Podívejte se na sestřih loňského vyhlášení Maminky roku

Témata: Vaření, Veronika Kašáková, Aneta Krejčíková, Maminka roku 2022, Maminka blogerka, Maminka hrdinka, Michaela Tomešová,, Maminka podnikatelka, Hlasování, Poptávka, Zavařování, Maminka, Semifinalistka, Martín, Holka, Sirup, Malá holka, Rakousko, Adélka