Maminka.czMaminka roku

Maminka roku: Přeji si, aby ženy důvěřovaly své intuici, říká Gábina

redakce 20.  9.  2019
Gábina Hrdina miluje dřevo a udržitelné věci. Když se na mateřské rozhodovala, co dál, přišel skvělý nápad – začít vyrábět houpací prkno. to později dostalo název Utukutu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaké byly začátky vašeho podnikání?

Podnikat jsem začala velmi pozvolna na mateřské dovolené s druhým dítětem. Aniž bych sama tušila, pomalu jsem si testovala, zda můj projekt má vůbec smysl. Naše ložnice se stala skladem. Náš obývák expedičním prostorem. Jezdila jsem s kočárkem na poštu, ale v kočárku nebylo dítě, ale produkty (to dítě bylo v nosítku). Utukutu rostlo postupně, stejně jako moje děti. Až ve chvíli, kdy obě děti začaly chodit do školky, jsem se mohla do toho pustit naplno. Když už poptávka převýšila moje kapacitní možnosti, do podnikání jsme skočili s manželem oba a přesunuli se i s truhlárnou do většího prostoru na okraji Prahy. Povedlo se nám vybudovat truhlářskou dílnu, kde pracují naši přátelé, truhláři. Nejdříve jsme vyráběli jen jeden produkt – houpací prkno. Navíc jen v natur provedení. Až později, když jsem získávala více časového prostoru a síly, jsme začali rozšiřovat produktovou řadu o další kousky. Momentálně navíc vyrábíme houpačky Spectra, houpací prkna pro dospělé, Kid Helper, chůdičky, Swallow balanceboard. A v nejbližší době přijdou nové produkty. V jakékoli práci si najdu to krásné a jsem do ní ponořena na 300 procent. Proto je podnikání pro mě to pravé. Sama si určuji priority a sled událostí. A stejně tak podnikání mohu plně přizpůsobit dětem, což je pro mě opravdu jeden z největších benefitů.

Všechny medailonky finalistek najdete TADY

Jak je obtížné podnikat s partnerem?

Podnikání s partnerem je skvělé. Má svoje úskalí, ale zaleží na vás, jak si to nastavíte. My jsme začali pracovat na novém projektu. Nikdo z nás nemá navrch. Máme rozdělené kompetence a každý z nás tedy odpovídá za jinou část. To vnímám jako důležité. Stále pracujeme na tom, jak oddělit práci od osobního života. Díky tomu, že oba Utukutu a samotné podnikání milujeme, je to občas oříšek, ale vnímáme to jako nutnost, abychom si dokázali odpočinout a získat nadhled. To je téma, které aktuálně oba řešíme. Takže za mě: Zkuste to, ale stanovte si pravidla hned na začátku.

Maminka roku jde do finále. Kdo zvítězí? Pomozte nám rozhodnout!

Jak se dá spojit úspěšné podnikání s mateřstvím?

Spojit se dá. Dokonce z vás nemusí být hned matka kariéristka, která zapomněla na vlastní děti. Mnou vyzkoušený koncept je postupné propojování. Ono je totiž skvělé, že jste vlastní paní. Navíc jsem přesvědčena, že ženy maminky mají v sobě veliký podíl zodpovědnosti a skvěle zvládají time management. Dokážeme po nějakou dobu skvěle přepínat mezi jednotlivými úkoly a posouvat kupředu všechny projekty (manželství, děti i podnikání). Z mé zkušenosti je třeba to dělat postupně a neopomínat sebe. Mně vše funguje v momentě, kdy si trochu času vyhrazuji striktně jen pro sebe. Na relax, na tanec, na pečování o sebe… Je ale pravda, že mám skvělého muže, babičku a lidi kolem sebe, kteří mě i náš projekt vždy podporovali. I to je jistě benefit, který v rozjezdu i v dalším čase velmi pomáhá.Plus jak děti rostou, dají se do různých aktivit hezky zapojovat, pokud jsou od vás zvyklé, že je zvete do dospělého světa.

Největší číslo Maminky je tu. Má tři sta stran a slevové kupony!
 

Přála bych si, aby ženy důvěřovaly své intuici, aby si plnily své sny. Stejně jako já...

 

Jaké máte plány do budoucna?

Pečuji o svůj projekt a vnáším do něj naplno sama sebe. Určuji, jakým směrem se Utukutu vydá. Co pro nás má smysl a splňuje naši filozofii. Je pro mě důležitý pohyb pro děti. Aby se v dnešní době rozvíjely a aby je u toho mohli rodiče doprovázet. To je i naše budoucnost.

Témata: Časopis Maminka, Maminka roku 2019, Spectra, Podnikání, Truhlář, Praha, Prkno, Utukutu, Zen, Hrdina, Benefit, Gabi, Maminka, Intuice, Děti