Maminka.czMaminka roku 2019

Maminka roku: Vendule se po prvním porodu rozjela vážná choroba, ale nevzdala se

redakce 5.  7.  2019
Hledáme mezi maminkami nejlepší blogerky, hrdinky i podnikatelky. A každá z nich má svůj jedinečný příběh. Co v sobě ale musí mít, aby se stala Maminkou roku 2019? O tom teď rozhodujete vy! Vendule (26) do života nečekaně zasáhla roztroušená skleróza, přesto se mateřství nevzdala.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Po komplikovaném porodu mého syna mě provázely problémy, migrény, mravenčení rukou, rozostřené vidění a myšlenkové výpadky. Vše jsme dávali za vinu novopečenému mateřství. Ale nakonec mi byla diagnostikována roztroušená skleróza.
 
 
Musela jsem se naučit aplikovat injekce, ze kterých jsem dříve měla panický strach, aby se nemoc zpomalila a dostala pod kontrolu. I přes nedoporučování doktorů jsem přesvědčila svého muže a čekáme další zdravé miminko. S vědomím všech rizik a komplikací bude potřeba podstoupit přeléčení po porodu. Bojuju statečně a snažím se, aby můj muž ani syn nepoznali známky nemoci nebo že jsem si něco takového prožila," vylíčila v přihlášce do soutěže dnes už dvojnásobná maminka Vendula, které život komplikuje vážné onemocnění. 

O finalistkách rozhodnete vy! 

Semifinále Maminky roku je v plném proudu. Vybrali jsme třicet finalistek – deset z každé kategorie – a teď je na vás, kterých devět pošlete do samotného finále. Hlasování právě běží! Postupně vám je všechny představíme v medailoncích na našem webu. 

Hledáme maminku blogerku, hrdinku a podnikatelku. Hlasování běží až do 14. července 2019! Poslat hlas můžete každou hodinu – ve všech třech kategoriích – a to zdarma přes internet. Z každé kategorie postoupí do finále 3 soutěžící s největším počtem hlasů. O pořadí soutěžících v semifinále rozhodnete hlasováním právě vy!

O vítězkách tří kategorií a o celkové vítězce rozhodne odborná porota na slavnostním galavečeru v říjnu 2019! 

Chytil vás příběh této semifinalistky za srdce? Příběhy ostatních maminek si můžete přečíst a hlasovat pro ně můžete ZDE. 

Maminka roku: Už jste hlasovali pro svoje favoritky?
100 mimořádných fotek z porodu! Úžasný rodinný zážitek hodně zblízka
Témata: Porod, Mateřství, Maminka roku 2019, Roztroušená skleróza, Blogerka, Skleróza, Vaz, Pór, Podnikatelka, Maminka, Internet, Vendula