Maminka.czPředškolák

Maminka se dostala do problémů, protože dceři dala na svačinu dort

Markéta Novák Matějková 24.  2.  2017
Tak to už trochu moc i na nás. Maminka čtyřleté dcerky dostala napomenutí za to, že holčičce zabalila na svačinu kromě ovoce také čokoládový dort. Událost se stala v Austrálii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedná se už o druhý případ, kdy byli rodiče „napomenuti“ za nevhodnou svačinu pro své dítě.

Jessica Gianoni řekla, že její dcera přišla ze školky minulý týden domů a řekla: „Máš průšvih“. Potom si všimla poznámky, která byla umístěna v boxíku na svačinu, kde bylo napsáno:

Jejda!! Je nám to líto, koláč je někdy jídlo. Dnes si vaše dítě přineslo toto jídlo, které není v souladu s naší politikou zdravé výživy (Healthy Eating Policy). Pokud potřebujete poradit s výběrem zdravějších potravin, obraťte se na náš přátelský personál.“

Jaké potraviny nejsou vhodné pro děti do jednoho roku?

Jessica dále dodává, že čokoládový dort nebyl jediným jídlem, které dceři zabalila. Kromě něj měla v další krabičce ovoce včetně banánu, sendviče a rýžových sušenek.

„Vzkaz byl sice napsaný v přátelském duchu, ale mrzí mě, že místo toho, aby to řešili přímo se mnou, pozvala si paní učitelka Isabel k sobě nahoru,“ dodala maminka pro Practical Parenting.

Podobný případ se v Austrálii stal přednedávnem, kdy maminka tříletého syna obdržela poznámku za to, že dala synovi na svačinu sladký pamlskek. Kromě upozornění, že pamlsek patří do červené kategorie jídel, dostali rodiče také obrázek červeného nazlobeného obličeje.

Co na to říkáte? Je podle vás správné, že ve školkách hlídají dětem jídelníček nebo je na rodičích, co svým dětem dávají ke svačině?

 

 "Nejlepší je zdravé domácí pečení, díky kterému rodina ušetří," říká Kamila Metzová
GALERIE: Skvělé dětské schovávačky, které vás pobaví
Ovoce: Nesmí chybět v žádném jídelníčku


 

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Výživa a stravování, dort, Dostal, Problém, Pamlsek, Druhý případ, CAKE, Napomenutí, Minulý týden, Choco, Jessica, Maminka, Čokoládový dort, Zdraví na Heureka.cz