Maminka.czMaminka roku

Maminka roku: Takhle se vyhrávalo před rokem! Připomeňte si loňské vítězky

redakce 17.  9.  2019
Tak jako letos, i loni z třiceti semifinalistek postoupilo do finále devět žen. Mezi nimi se rozhodovalo o vítězkách ve třech kategoriích – hledali jsme Maminku Podnikatelku, Hrdinku a Blogerku. A krom toho jednu, která se stane Maminkou roku. A našli jsme ji! Stejně jako ji nakonec najdeme letos. Připomeňte si atmosféru loňského ročníku naší soutěže.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Celkovou vítězkou soutěže Maminka roku 2018 se stala Kristýna Tomečková, maminka tří dětí z Prahy. Před časem si našla bulku v prsu, z níž se bohužel vyklubal zhoubný nádor. Musela na operaci, při níž přišla o obě ňadra, kvůli následné léčbě přišla o dlouhé vlasy, přibrala, bylo jí zle – o tom všem dokázala velice otevřeně a nijak ublíženě mluvit. I to rozhodlo o jejím celkovém vítězství. 

Byl to tehdy v listopadu 2018 mimořádně napínavý, ale zároveň i velmi lidsky příjemný a dojemný večer. Časopis Maminka vyhlašoval vítězky soutěže Maminka roku. V pražské restauraci SOHO se sešlo devět finalistek, porota a diváci, mezi nimiž nechyběli blízcí soutěžících, zástupci vydavatelství Czech News Center a obchodních partnerů. 

Je to tady! Známe finalistky soutěže Maminka roku 2018

Celým vyhlášením prováděl vtipný moderátor Vojtěch Bernatský, písničkami pobavil Ondřej Ruml.

Byly jsme od začátku všechny kamarádky

Soutěž loni poprvé vyhlásil lifestylový měsíčník Maminka z našeho vydavatelství Czech News Center, aby ocenil ženy maminky, které jsou nejen skvělými mámami, ale i inspirací pro všechny ostatní.

Finále proběhlo ve středu 21. listopadu 2018 – finalistky od rána čekal bohatý program. Nejprve snídaně v restauraci Soho s porotci a patronkami, která byla emotivnější, než všichni čekali. Poté se finalistky odebraly do péče profesionálních vizážistů, kteří je nalíčili a připravili na galavečer. „Vůbec mezi námi nepanovala žádná rivalita,“ svěřila se jedna z finalistek, „byly jsme od začátku všechny kamarádky!“

Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy

„Velmi silné životní příběhy finalistek pro mě byly důkazem toho, že má celý projekt smysl a že může poskytnout sílu a inspiraci ostatním ženám, maminkám,“ řekla šéfredaktorka časopisu Alice Rossi.

Cenu Mamince roku 2018 předala Libuše Šmuclerová, generální ředitelka mediálního domu, a Lenka Koenigsmark, marketingová manažerka Mattel pro ČR, SR a Maďarsko. V kategorii Maminka Blogerka zvítězila Kateřina Ramil, v kategorii Maminka Podnikatelka Lucie Hladíková a v kategorii Maminka Hrdinka Radka Doudová.

Tohle je Maminka roku! Kristýna otevřeně mluví o své nemoci a léčbě

Porota, ve které zasedly známé osobnosti jako Tamara Klusová, Andrea Růžičková a Marika Šoposká, o absolutní vítězce rozhodla na slavnostním večeru v pražské restauraci Soho. Tady si vyvrcholení celé soutěže užilo všech devět finalistek a s nimi i celá redakce časopisu Maminka včetně partnerů soutěže. 

Témata: Životní příběh, Maminka roku 2019, Maminka blogerka, Maminka roku 2018, Mattel, Celý projekt, Maminka hrdinka, Celková vítězka, Vít, Kristyna Tomečková, Mamina, Finalistka, Mattel pro ČR, Tamara Klusová, Pražská restaurace, Absolutní vítězka, Kateřina Ramil, Praha, Lucie Hladíková, Lifestylový časopis, Slovensko, Galavečer, Generální ředitelka, Celá redakce, Skvělá máma