Maminka.czChování a vztahy

Maminky, podpořte dobré akce

Iva Endrychová 6.  5.  2015
Dobročinných akcí se na každého valí víc než dost. A myslíme si, že tyto akce stojí za to podpořit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zapomeňte na dietu

Týden bez diet chce povzbudit Češky, aby se netrápily hlady.  Akci poprvé v Česku pořádá centrum Anabell, které dlouhodobě pomáhá osobám s poruchami příjmu potravy a jejich blízkým. Pilotní ročník projektu se uskuteční v týdnu od 4 do 10. května 2015.

Do akce se zapojilo několik fitness center v celé České republice. Sportoviště mohou věnovat vybranou lekci na podporu činnosti Centra Anabell a podpořit tak novou filozofii organizace, která říká, že lepší, než se trýznit dietami, je přiměřeně sportovat a udržovat se fit. Doslova: Jíme proto, abychom mohli sportovat. „Slovo přiměřeně je nutné zdůraznit, protože i pohybu musí být ve zdravé míře. Stejně jako diety je nebezpečná závislost na pohybu a nadmíra cvičení,“ připomíná Jana Sladká ředitelka centra Anabell.

Na facebookové stránce Centra Anabell se zájemci mohou připojit k události s názvem Nedržím dietu a rovněž tím Týden bez diet s Anabell podpořit. V neposlední řadě si lze za symbolickou částku 50 korun zakoupit speciální odznáček s vtipným sloganem „Hlad není můj kamarád, lepší zdravě sportovat!“ a připnout si ho například na oblečení či batoh. Výtěžek z prodeje použije Centrum Anabell na provoz svých poboček v Praze, Brně a Ostravě, kde nabízí terapeutické a poradenské služby, nutriční poradenství nebo i anonymní e-poradnu či telefonickou krizovou pomoc. Zároveň se Anabell věnuje i osvětové činnosti.

Mezinárodní den bez diet připadá na 6. května a slaví se od roku 1992, poprvé s ním přišla Velká Britanie.

Udělejte velký úklid a věci vydražte ve prospěch dětí

Také jste doma vytřídila spoustu věcí a přemýšlíte co s nimi? Vydražte je na portálu www.aaaukce.cz a kromě toho, že uděláte radost někomu, komu vámi vyhazovaná věc přijde potřebná, můžete ještě ještě pomoci někomu dalšímu, v jehož prospěch vydraženou částku věnujete. Jakmile se daná věc prodá a kupující za věc zaplatí, částka je odečtena od částky, která zbývá do zakoupení předmětu/pomůcky. Podrobnější informace o tom jak to funguje najdete na uvedeném webu. 

Májové Kočičí přání

Pomoc potřebují i zvířátka. Dvakrát do roka probíhá akce Kočičí přání. Na webu jsou vystaveny kočičky s jejich příběhy.Jednoduše si vyberete konkrétní zvíře, které vás zaujme.

Kromě zakoupení dárku lze také poslat peníze na běžné výdaje spojené s pobytem kočky v útulku, podpořit velký projekt každé zúčastněné organizace, či přispět na zdravotní péči. Po skončení akce dostane dárce fotografii kočky s dárkem, který jí daroval.

Do akce je zapojeno asi 40 útulků napříč celou republikou, takže vybírat kočičku můžete nejen podle sympatií ale i podle preferovaného útulku. Akce začala již 1. května a skončí po 14 dnech.

Činnost zúčastněných organizací financují převážně členové a drobní dárci. Jarní Kočičí přání je jedna ze dvou akcí pořádaných každoročně projektem Kočičí přání. V té poslední, vánoční, se podařilo získat přibližně dva miliony korun. Na kontě jarního Stromu kočičích přání je aktuálně téměř 420 tisíc korun. 

Témata: Chování a vztahy, Porucha příjmu, Velká Británie, Akce, Dárce, Pilot, Sportoviště, Velký úklid