Maminka.czRozhovor

Mámy jsou na sebe zlé, vyslechla jsem si tolik urážek, říká Gabriela Lašková

Michaela Láchová 19.  3.  2019
„Každá jsme jiná. Nosíme jiné oblečení, jiný účes… a to nikdo neřeší. Ale to, že máme každá jiné dítě vyžadující jiný přístup, to vůbec nejsme schopné respektovat,“ říká moderátorka a miss Gabriela Lašková (29). Když se vrátila do práce, vyslechla si od ostatních maminek spoustu urážek! Proč?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak jako vám občas někteří dokážou jedním pohledem nebo komentářem zkazit celý den, občas potkáte někoho, kdo ho naopak prozáří. Svým nehasnoucím úsměvem a pozitivním přístupem k životu. Přesně takové bylo setkání s první krátkovlasou miss v historii, jak bývá často označována, a maminkou devítiměsíčního Benedikta, který, ač neuvěřitelně podobný tatínkovi, zdědil po mamince evidentně tuhle úžasnou povahu. No a my dvě jsme si stihly hned potykat… 

Moderátorka Gabriela Lašková porodila syna. Dala mu krásné jméno

Kojíš ještě Beníka? 
Už ne. Jednu laktační krizi jsme zvládli, ale pak se sám odstavil a já už mu ani moc neměla co dát. Takže už pár měsíců nekojím. 

A kojení šlo bez problémů? 
Naštěstí ano. Sice jsem si zažila, jaký je to mít prsa naprosto nezvyklých velikostí, byly teda i dost bolestivý, ale sestřičky v porodnici mi moc pomáhaly, nepamatuju si na nic hroznýho. 

Pravda o mateřství? Vypadá přesně takhle, ukazují statečné mámy

Ty ses vrátila v půlroce Beníka do práce, je to tak? 
Ano, krkavčí máma. 

 

Když jsem se vrátila do práce, vyslechla jsem si od ostatních maminek tolik urážek...

 

To byla tvoje iniciativa, nebo si tě v práci už vyžádali? 
Byla to spíš moje iniciativa. Do práce jsem chtěla, počítala jsem s tím. Chtěla jsem se dokonce vrátit dřív, což zpětně vnímám jako hloupý nápad. Pro mě to bylo takhle akorát. Do tý doby jsem měla krásný půlrok doma, ale občas mi ta práce strašně chyběla, tedy přesněji nějaká jiná aktivita. Jsem hodně akční člověk. Když Beník usne, nejdu si s ním lehnout. A když pak uklidím a dořeším všechno, co potřebuju, on se vzbudí a já jsem unavená… No, třeba se to ještě naučím (smích). Každopádně práce mi chyběla a když jsem se do ní vrátila, strašně jsem si kolem toho od maminek na sociálních sítích „vyslechla“ a hodně mě to zamrzelo. Tohle je podle mě něco, o čem by se mělo víc mluvit. Myslím, že maminky by si měly dát navzájem pokoj. Kdo jiný by si měl vzájemně fandit než mámy? 

Mateřská? Navenek se flinkáme, ale potají měníme svět, píše Marie Doležalová


Sama nechápu, proč jsou vůči sobě navzájem takové… 
…zlé. Já jsem si vyslechla na svou stranu tolik urážek… Nejdřív jsem si to brala osobně, ale pak jsem si řekla ne. Já vím, co je nejlepší pro moje dítě, já ho miluju nade všechno na celým světě a já budu dělat to, co cítím, že je pro nás oba to nejlepší. A manžel mě naštěstí absolutně podporoval. 

Zprávařka z Primy Gabriela Lašková chce další dítě: Brala bych ho hned, říká



Jak často chodíš do práce? 
Na deset dní v měsíci. 

A za to tě někdo „pranýřuje“? 
Ano. Pak mi ale psala taky spousta těch pracujících maminek, těch, co by rády pracovaly, ale nemůžou na částečný úvazek práci sehnat… Ne všechna odezva byla naštěstí takhle negativní, ale i tak mě to hodně překvapilo a docela dlouho mě to mrzelo. 

Nová Maminka s půvabnou Gabrielou Laškovou už čeká na stáncích
Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Rozhovor, Slavné maminky, Gabriela Lašková, Lašková, Práce, Půvab, Máma, Maminka, Účes, Odezva, Gabriel Lašková, Urážka, Výslech, Miss