Manžel je věřící - naprosto odmítá používání antikoncepce

lena 18. 8. 2013 12:02
no tak máte jiný názor no a co? Přece mu nemusíš lhát, můžeš se chránit a říct mu to i když s tím nesouhlasí co udělá? že odmítá antikoncepci on neznamená že ty musíš taky. Je to asi radikální, ale postavila bych ho před hotovou věc. Je to tvoje tělo a máš právo si rozhodnout kolik dětí chceš. Možná budeš poslouchat jaký je to hřích a podobně ale můžeš mu říct co on řekl tobě "že si časem zvykne"
Peta 18. 8. 2013 13:38
A co tak zkusit tělísko? Nic nepozná a budeš v klidu. Buď také sobecká, je to tvoje rozhodnutí a hlavně tvoje tělo.
??? 18. 8. 2013 14:38
Já antikoncepci užívala po druhém dítěti dva roky a od té doby(je to už 10let) mě k tomu už nikdo nepřemluví. Dokonce už i má gynekoložka mi ji přestala nabízet K tomuto názoru jsem dospěla,když mi kamarádka lékařka řekla,co je antikoncepce za svinstvo. Pak mi logicky došlo,že ládovat do sebe nějaké prášky,ještě k tomu dlouhodobě určitě není pro tělo dobré. Navíc nic není 100% mám kamošky a ne jednu,který otěhotněly i přes antikoncepci a znám i případy otěhotnění přes tělísko. Zrovna minulý týden se tady paní narodila holčička přes tělísko. Já jsem taky věřící(ikdyž v době,kdy jsem si manžela brala a užívala antikoncepci,tak jsem do kostela nechodila) Po porodu druhého dítěte mě zase do kostela začlo něco táhnout a začala jsem tam chodit pravidelně. Po nějaké době se ke mně přidal i manžel a nakonec se nechal pokřtít. Takže teď jsme komplet věřící rodina,ale otázku antikoncepce jsme řešili taky. Manžel není z věřící rodiny,tak ten obvzlášť nechápal,proč bych nemohla užívat antikoncepci. Šli jsme tedy za knězem se s ním poradit. Říkal nám,že kondom je nejmenší zlo. Nejsme nějací fanatici,kteří by počet dětí nechali na Pánu Bohu atd.atd. Chce to jen znát své tělo. My si po menstruaci a po ovulaci užíváme milostných radovánek o stošest A když máme chuť v období ovulace,vezmeme si kondom. Že může prasknout? To může selhat i pilulka nebo tělísko a nám se to za celých 15 let co jsme spolu nestalo....A nemusím si ničit zdraví hormonama atd....Ale samozdřejmě nikoho neodsuzuji,ani nikomu nenutím svůj názor....
pata 18. 8. 2013 15:24
To vždycky děláte to chce manžel? Já už hormonální antikoncepci nikdy užívat nebudu, brzo mi dají nehormonální tělísko, ale z principu, když nechcete lhát tak proč mu neřeknete pravdu, že se prostě chránit chcete a taky budete. Proč ho tak posloucháte, chápu je to manžel, ale to neznamená poslouchat ho na slovo
klara 20. 8. 2013 09:20
Proč jste téma antikoncepce neřešili v době známosti? Už tehdy jste mohla říct, že je pro vás nepřijatelné počítat plodné a neplodné dny a tudíž vtah ukončit. V konečném důsledku byste byla šťastná vy i váš manžel.
Rady typu: buďte taky sobecká, můžete si přece dělat co chcete, je to vaše tělo apod. jsou opravdu zcestné v tomto případě. Tak přeci pokud žiju v manželství, tak musím počítat s tím, že už nežiju jenom pro sebe, ale pro toho druhého.
6. 9. 2013 13:01
No jistě, že by mu nevadilo mít další miminko. Však on nebude devět měsíců funět a u porodu trpět bolestmi. Proč by řešil antikoncepci, když vlastně pro něj milování obnáší vše příjemné? Ta dřina zůstává na ženě a že má být žena sobec? Naopak - to on je pěkný sobec, když mu jde jen o vlastní přesvědčení.
6