Maminka.czSlavní rodiče

Manželka známého moderátora Gabriela Boučková exkluzivně: Libor je milující táta, ale jednu věc v péči o Alberta fakt nemusí!

Dita Mrázková 12.  10.  2021
Finalistka České Miss a oblíbený moderátor se stali letos v únoru rodiči syna Alberta. Co je oba zaskočilo, čemu je jejich syn zatím naučil a proč chtějí žít ve světě bez příkras?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je něco, co vás na mateřství překvapilo úplně nejvíc a nečekaně?

Asi nejvíc mě překvapila rychlost, s jakou se dítě a jeho návyky mění a vyvíjí. A také jak šíleně rychle Albert roste!

Jaké je Albert miminko?

Má rád dobrodružství a legraci, stejně jako jeho rodiče. Je houževnatý, zatím bezproblémový a někdy i tvrdohlavý, ale už i teď se s ním dá domluvit.

Čemu vás zatím naučil?

Že vydržím víc, než si myslím. Trpělivosti. Lásce...

Vše o růstu: Kdy rostou děti nejrychleji? A kdy se růst zpomaluje?

Zaujal mě příspěvek na Instagramu, ve kterém zmiňujete, že dnešním měřítkem úspěchu je zřejmě vizibilita, tedy ono zjevné ukazování štěstí na síti v různých podobách. Spousta známých osobností, myslím teď hlavně mámy, ale už ráda ukazuje i své tváře bez make-upu, poblinkaná trička od dětí, unavené obličeje po nevyspání. Prostě realitu bez příkras...

Sociální sítě dávají všem možnost prezentovat sebe, realitu okolo a vlastně náš život obecně, v lichotivějším světle. Díky téhle možnosti leckdy zapomeneme na to, jak krásný ten svět fakt je. Myslím, že to je strašná chyba. Chci žít ve světě bez příkras a taky v něm žiju. Občas strašně unavená, neučesaná, ale obklopená pravou láskou bez filtru. Nechci, abychom celá rodina, a Albert především, žili v upraveném světě, protože ten reálný je jediný, co máme. A stojí za to!

Byla jste na mateřství alespoň teoreticky připravená?

V pubertě se mi narodila sestra, tak jsem měla možnost se toho spoustu naučit. To byla asi největší pomoc. A taky doporučení mámy byla důležitá. Taky jsem dala na rady kamarádek, které už děti měly. Pokud mi něco doporučily, tak jsem si radu vzala k srdci, ale vždycky jsem si z toho vzala jen to, co jsem považovala já za důležité.

Pomalu se ustupuje od „trendu“, kdy ženy takzvaně honily kariéru a mateřství záměrně posouvaly na později. Kdy začaly biologické hodiny tikat u vás?

Když poznáte partnera, se kterým chcete trávit zbytek života, tak otázka dětí přirozeně následuje. Já měla to štěstí, že jsem Libora poznala, když mi bylo dvaadvacet, tedy poměrně brzo. Opravdu toužit jsem po dětech začala v pětadvaceti.

A jaký je Libor ta?

Milující a pro každou lumpačinu, tak to má být!

VIDEO: Proč maminky vstávají unavené?

Je něco, co v rámci péče, tedy kromě kojení, přenechává výhradně na mamince?

Mazání těla po koupání. To nemá rád.

Před narozením Alberta jste hodně cestovali. Už jste syna vzali na nějakou větší cestu?

Byli jsme v létě v Chorvatsku a pak v Řecku. Zatím se držíme Evropy, ale to je také dáno touto dobou. Ještě mám pár destinací, kam se chci podívat a těším se na cestování ve třech.

Témata: Slavní rodiče, Láska a vztahy, Slavné maminky, Batole, Slavní tatínci, Životy slavných, Péče o dítě a jeho výchova, Instagram, Dovolená s dětmi, Dítě je na světě, Cestování, Maminka cestuje, modeling, Libor Bouček, Moderátor, Gabriela Boučková, manželka, Alberta, Albert Bouček, biologické hodiny, Péče, Evropa, Táta, Česká Miss, Libor