Maminka.czSlavné maminky

Marta Jandová: Dcera chodí do státní školy, na úkoly jsme připraveni

kog Blesk pro ženy 7.  9.  2019
Dcera Marty Jandové nastoupila po prázdninách do první třídy. A těšila se moc. Šestiletá Maruška už měla batoh od začátku prázdnin a chtěla s ním i spát.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A jak se na školní léta své dcery připravuje Marta Jandová? "Těším se na to, ale na druhou stranu si říkám, že končí ta éra miminka, teď začnou kamarádky. A už chce, abych jí kupovala látkové podprsenky, takové to tílko, a říká: „Mami, to je takový dospělácký, víš.“ A já jí říkám, aby s tím ještě chvilku počkala," řekla v rozhovoru pro Blesk pro ženy zpěvačka.

Marta Jandová také prozradila, že Maruška je velká parádnice. "Jsem zvědavá, co se ve škole stane, jestli začne víc dávat na kamarádky než na maminku. Uvidíme." Už teď si ale musí před dcerkou hlídat svůj šatník: "Moje boty si už zkouší, ale má velikost třicet, já třicet sedm, takže ještě musí sedm čísel dorůst. Už si třeba vezme i mou sukni a dělá si z toho šaty. Říká, že chce být "moderní" návrhářka," směje se zpěvačka.  

Z tmavovlásky vyrostl blonďatý andílek. Tak se změnila dcerka Marty Jandové

A co Marušku nejvíc zajímá a baví? "Baví ji vyrábět, takže když jí povolím dívat se na YouTube, tak sleduje vyrábění. Nedávno nám něco prasklo, a hned věděla, jak by se to dalo spravit. Taky ráda a krásně zpívá," dodává pyšná maminka. 

Co by ji ve škole mohlo jít, zatím Marta Jandová netuší. Prozradila, že miluje zvířátka a přírodu. "Celou zimu jsme krmily ptáčky v krmítku a spolu pak ležely u okna a sledovaly je s knihou, v ní jsme hledaly, co je to za ptáčky, kteří k nám přilétávali. Dokáže rozpoznat brhlíka, sýkorky, strakapouda, protože k nám lítal páreček," říká.

Příliš mnoho domácích úkolů děti stresuje. V budoucnu jich může být méně

Dceři se snaží s manželem věnovat, jak jen to jde: "Takovéhle věci se jí snažíme s manželem už od malinka vysvětlovat a učíme ji těmto věcem, má k tomu doma spoustu nádherných knih. Od začátku jsme se jí hodně věnovali a stále se věnujeme, a proto je pro mě důležité vyřídit si práci v době, kdy bude ve škole, abych na ni měla čas."

A jakou s manželem vybrali pro dceru školu? "Dali jsme ji do státní školy a už od začátku nám avizovali, že bude mít spoustu domácích úkolů, takže jsme na to připraveni," dodává Marta. 

Témata: Děti, Slavní rodiče, Slavné maminky, Dcera, Základní škola, Školy, Prázdniny, Stání, Chod, Manžel, Maruška, Úkol, YouTube, Marťa, Parádnice, Začátek prázdnin, Batoh, Marty, Marta Jandová, Škola