Maminka.czfilmy

Máša a medvěd: Znáte dětský fenomén, který dobyl svět?

Simona Formánková 21.  5.  2021
Laskavá, zvědavá, veselá a nezbedná, taková je Máša. Oproti tomu bývalý cirkusový artista medvěd má rád klid, ticho a pohodlí. Přestože jsou každý úplně jiný, stala se z nich skvělá dvojka, která si získala srdce milionů dětských diváků po celém světě. Znáte všechna jejich dobrodružství?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Příběhy vypráví o malé ruské holčičce Máše, která dokáže vše, na co si vzpomene – tančí, zpívá, boxuje, maluje nebo hraje na kytaru. Jejím parťákem je kamarád medvěd, kterého Mášiny věčné nezbednosti připravují o rozum. V roce 2018 byl seriál Máša a medvěd nejsledovanějším animovaným seriálem světa. Vy ho můžete sledovat například na videoportálu Voyo, kde naleznete stovku epizod v českém znění.

Klepněte pro větší obrázek

Zajímavostí je, že jedna epizoda této pohádky má na jednom z nejsledovanějších internetových serverů pro sdílení videoobsahu přes miliardu přehrání. Tím se nemůže chlubit žádné z děl společnosti Walta Disneyho. Firma Animaccord uvádí, že jedna minuta animovaného filmu vyjde na 50 tisíc dolarů, tedy přes 1,2 milionu korun. Pohádka je už přeložená do 25 jazyků a vysílala se ve více než sto zemích.

Klepněte pro větší obrázek

Série, které najdete na Voyo: 

Máša a medvěd: Mášiny písničky (13 epizod) 

Společně se svými lesními kamarády Máša cestuje kolem světa, aby nám přinesla vzrušující novou muzikálovou sezónu – Mášiny písničky. 

Máša a medvěd (78 epizod) 

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem.

Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat
11 nejlepších rodinných filmů, u kterých vám neklesne IQ a pobavíte se
Témata: Děti, fenomén, Náš tip, Box, Pohádky, filmy, muzikál, Voyo, Fen, Ticho, Medvěd, Dětský, Mášina, Epizoda, Artis, Klid, Rodinný film, Dobrodružství, Walt Disney, Walt, Máša