Masáž hráze jako prevence nástřihu. Funguje, nebo je to ztráta času?

Helileli 9. 10. 2017 14:45
A to jste jeste neslyselu o Epi-nu...
Myslim, ze masaz hraze pripadne pouzivani Epi-na ma smysl pouze pokzd je porod vedeny prirozene a porodni poloha jina nsz na zadech. Nastrih casto kompenzuje obtizne tlaceni do kopecka pri tlaceni na zadech. V tesnem zavesu je hrozbou vsech hrazi spech doktiru, kteri jakmile zahlednou hlavicku, uz chteji mit dite honem venku.
ira 9. 10. 2017 16:10
Rodila jsem před 25 lety, žádnou masáž hráze jsem nepraktikovala a porodila jsem bez nastřižení hráze, to samé u druhého porodu. Žádné poranění. Ostatní maminky v porodnici se nemohli ani posadit, seděli při jídle na půl židli. To jsem já nepoznala. A doufám že i moje dcera nepozná.
normální 9. 10. 2017 23:21
Proč stále ty nastávající mamky děsíte.Nástřih je do týdne zahojený a po šestinedělí už nevíte , že nějaký byl.Dělá se pro snazší, a hlavně šetrnější porod hlavičky dítěte, což by mělo být pro každou maminku hlavní.První týden šití sice bolí, ale každým dnem méně.Žádné drama.Jen redaktorky vyrábí z žen hysterky.
hpnp 10. 10. 2017 12:56
Vy jste teda přející. Přistupujete tak i k dalším věcem? Proč si čistit zuby, když vám je zubař může vyrvat? Sice to první týden bolí, ale každým dnem méně...
Niki 10. 10. 2017 13:09
Dalším argumentem fanoušků nástřihu je ochrana hlavičky dítěte. Randomizované kontrolní studie neprokázaly, že by nástřih měl ochrannou roli na traumatizaci hlavičky dítěte. Mnohem závažnější se jeví fakt, že epiziotomie naruší porodní mechanismus dítěte tím, že se o nastřiženou hráz nemůže opřít svým ramenem a neprovede tak zevní rotaci a porod svých ramének. Proto jej porodní asistentka musí násilně tahat za hlavu, aby dopomohla porodu ramének. Samotný tah však může způsobit iatrogenní poškození dítěte ve formě zlomeniny klíční kosti či závažného poranění brachiálního nervu. Více na http://annakohutova.cz/nastrih-hraze-zranene-zen... ... Já osobně dva roky po porodu jizvu cítím a bolí.
lostris 10. 10. 2017 13:25
mozete mi vysvetlit preco by zena mala mat nastrih? viete ze porodit sa da bez zraneni? nastrih je blbost. ale ked sa vam to pacilo chodte si ho davat orobit kludne kazdy mesiac...proti gustu...
Mell 10. 10. 2017 17:11
A vy jako normální jste? Moje mama si po nástřihu 6 neděl neseděla. Nehledě na to, že ji ta super ochrana hráze při prořezávání, pokračovala až na rupturu 3.stupně. Ale hlavně že se to dobře šilo...
hmm 10. 10. 2017 20:52
A nechcete to vysvětlit té mé 16 let staré jizvě, že mě má přestat zlobit a že už o ní nemám vůbec vědět?
Lolek 11. 10. 2017 01:30
Mně se říznutí také rychle hojí, ale nějak nevím, proč bych se měla řezat jen proto, že se to tak dělá
Majka 11. 10. 2017 19:58
Nástřih jsem vždy výslovně odmítla a odmítnu i nyní. Radši budu tlačit 2 minuty dýl než bejt sešitá jak slávistickej dres. Druhý den jsem vždy v pohodě seděla i na tvrdé židli, sex jsem měla bez problémů ještě před skončením šestinedělí.
Eva M. 10. 10. 2017 07:39
Masírovala pravidelně a nepomohlo. Nástřih jsem ani necítila, následné šití ano, ale s miminkem na prsou už mi to nepřišlo tak strašné, maminky si to většinou představují horší než to je a zbytečně se toho děsí.
Lolek 11. 10. 2017 01:23
To je přece strašně individuální. Někdo nástřih necítí, někoho nešikovný doktor střihne mimo kontrakci a bolí to strašně. Někomu udělají šití bez jakéhokoli lokálního znecitlivění, někoho důkladně připraví a necítí tak nic. Někdo má pár stehů a někdo natržení až kam.
šperkdozadečku.cz 10. 10. 2017 09:25
Většina žen, si nechá během partnerského života strkat nejrůznější věci do zadečku a najednou je masáž hráze moc intimní a soukromá záležitost, aby jí pomáhal partner? To si zas někdo tenhle názor vymyslel
Dagmar 10. 10. 2017 21:41
Vidíte, a já bych byla za nástřih vděčná. Dcera měla hlavu jak kopačák, i když byla o 3 týdny dříve. Skončilo to rupturou hráze 2. stupně a hodinovým šitím. Doktor i sestry byli úžasní, nemůžu si stěžovat, fakt úžasní. Nikdo ale nepočítal s malým obrem. Řešit nástřih před porodem, když si dolů ani nevidím, je podle mě zbytečné. Ony ty sestry i ti lékaři vidí, jak to dole vypadá a pokud jsou rozumní, postarají se. Podle mě to někdy jde líp, někdy hůř. A jen mě tak napadlo, jak bych si hráz masírovala? Ruku jak Saxana fakt nemám. Všem maminkám přeji pohodový porod!
Lolek 11. 10. 2017 01:29
U nás se nástřih obecně dost nadužívá. Ruptura 2. stupně mimochodem odpovídá nástřihu A ani nástřih nezaručí, že se nenatrhnete dál. Ráda bych se spoléhala na rozum sester a lékařů, nicméně moje zkušenost je taková, že jsem musela lékaři několikrát zopakovat, ať nestříhá, že jsem ochotna podstoupit riziko většího poranění a nástřih bych akceptovala jen tehdy, kdyby bylo potřeba dostat miminko co nejrychleji ven. Lékař neochotně souhlasil, s tím, že se natrhnu až na záda. Výsledkem byl porod nadměrečného dítěte bez jediného škrábnutí. Takže ani lékař neví vše a rodička by se měla sama informovaně rozhodnout, jestli nástřih chce nebo ne.
DI7DI 10. 10. 2017 22:29
Nevim jestli pomuze masaz hraze,ja nemasirovala a porod byl bez nastrihu a bez jakehokoliv poraneni. Je to pro me zahada,ze porod na pohodu a pri milovani s manzelem (leh na zadech) a hraz boli a kolikrat i prasklinka se ukaze. Takze podle me ztrata casu,spis zalezi asi na elasticnosti pokozky ci jak to nazvat a na porodni asistentce ci lekari,ktery kdyz hraz pridrzi,zabrani tim poraneni ci zbytecnemu nastrihu-tedy takto mi to rikal lekar,ktery byl u meho porodu a ja se ho ptala,jak dopadla hraz,kdyz i pri sexu dostane co proto a on rekl,ze delal vse pro to,abych byla bez ujmy.
16