Máte rádi zmrzlinu? Poradíme vám, jak si doma připravit tu nejlepší

Připravte si doma připravit tu nejlepší zmrzlinu: vanilkovou, čokoládovou nebo třeba „sibirku”. A jestli se vám na zahrádce urodily třešně, zkuste některý z našich sladkých i slaných třešňových receptů.

Vyrábí se už přes dva tisíce let a milují ji děti i většina dospělých. Zmražená pochoutka, která se připravuje ze všeho, co je dobré, nejen osvěží, ale také zvedne náladu.

Čokoládová zmrzlina

4 porce
příprava: 15 minut + mražení

250 g hořké čokolády (70 % podílu kakaa)
250 g mascarpone
1–2 lžíce krupicového cukru

Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni, promíchejte s mascarpone a podle chuti doslaďte. Přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku minimálně na 12 hodin. Poté naběračkou na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte v kornoutku nebo v miskách.

Vanilková zmrzlina s medem

4 porce
příprava: 15 minut + mražení

250 ml šlehačky
250 g mascarpone
2 vanilkové cukry
2–3 lžíce medu

Šlehačku vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone a vanilkovým cukrem. Hmotu přendejte do misky nebo pekáčku a povrch zalijte medem. Nechte několik hodin, ideálně přes noc, ztuhnout v mrazáku.

NÁŠ TIP : Zajímavou chuť zmrzlině dodají pražené vlašské ořechy nebo plátky mandlí.

Sibirky s malinovým přelivem

4 porce
příprava: 20 minut + mražení

250 g měkkého tvarohu
250 g ricotty
2 balíčky vanilkového cukru
2–3 lžíce karamelového salka
100 g želatiny
200 g dortových oplatek
200 g malin
1–2 lžíce krupicového cukru

Tvaroh utřete s ricottou, vanilkovým cukrem a karamelovým salkem.
Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Vzniklou hmotu nalijte do plastové krabičky a dejte zmrazit. Před podáváním rozkrájejte nožem namočeným do horké vody podle velikosti sušenek, ozdobte rozmixovanými malinami s cukrem a z obou stran přiklopte oplatkou.

Oplatky : Na sibirku můžete použít jakékoli vaše oblíbené sušenky, ať už vaflového typu, máslové nebo zdravější cereální.

Vanilková zmrzlina s ovocem

4 porce
příprava: 20 minut + mražení

250 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
80 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 Creme Olé vanilkový bez vaření
250 g ovoce (ostružiny, borůvky a rybíz)

Tvaroh, mascarpone, cukr a zrníčka z vanilkového lusku smíchejte v mixéru nebo vyšlehejte metlou. Do prošlehané hmoty nasypte Creme Olé a pečlivě promíchejte. Takto vzniklou směs přendejte do uzavíratelné misky, poklaďte ovocem a přes noc zamrazte.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Jako asistentky, sociální pracovnice nebo recepční se uplatníte kvalitně. Díky Jupiteru máte totiž smysl pro zdvořilé chování a…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci