Máte rádi zmrzlinu? Poradíme vám, jak si doma připravit tu nejlepší

Připravte si doma připravit tu nejlepší zmrzlinu: vanilkovou, čokoládovou nebo třeba „sibirku”. A jestli se vám na zahrádce urodily třešně, zkuste některý z našich sladkých i slaných třešňových receptů.

Vyrábí se už přes dva tisíce let a milují ji děti i většina dospělých. Zmražená pochoutka, která se připravuje ze všeho, co je dobré, nejen osvěží, ale také zvedne náladu.

Čokoládová zmrzlina

4 porce
příprava: 15 minut + mražení

250 g hořké čokolády (70 % podílu kakaa)
250 g mascarpone
1–2 lžíce krupicového cukru

Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni, promíchejte s mascarpone a podle chuti doslaďte. Přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku minimálně na 12 hodin. Poté naběračkou na zmrzlinu tvořte kopečky a podávejte v kornoutku nebo v miskách.

Vanilková zmrzlina s medem

4 porce
příprava: 15 minut + mražení

250 ml šlehačky
250 g mascarpone
2 vanilkové cukry
2–3 lžíce medu

Šlehačku vyšlehejte dotuha, smíchejte s mascarpone a vanilkovým cukrem. Hmotu přendejte do misky nebo pekáčku a povrch zalijte medem. Nechte několik hodin, ideálně přes noc, ztuhnout v mrazáku.

NÁŠ TIP : Zajímavou chuť zmrzlině dodají pražené vlašské ořechy nebo plátky mandlí.

Sibirky s malinovým přelivem

4 porce
příprava: 20 minut + mražení

250 g měkkého tvarohu
250 g ricotty
2 balíčky vanilkového cukru
2–3 lžíce karamelového salka
100 g želatiny
200 g dortových oplatek
200 g malin
1–2 lžíce krupicového cukru

Tvaroh utřete s ricottou, vanilkovým cukrem a karamelovým salkem.
Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte do krému. Vzniklou hmotu nalijte do plastové krabičky a dejte zmrazit. Před podáváním rozkrájejte nožem namočeným do horké vody podle velikosti sušenek, ozdobte rozmixovanými malinami s cukrem a z obou stran přiklopte oplatkou.

Oplatky : Na sibirku můžete použít jakékoli vaše oblíbené sušenky, ať už vaflového typu, máslové nebo zdravější cereální.

Vanilková zmrzlina s ovocem

4 porce
příprava: 20 minut + mražení

250 g měkkého tvarohu
250 g mascarpone
80 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
1 Creme Olé vanilkový bez vaření
250 g ovoce (ostružiny, borůvky a rybíz)

Tvaroh, mascarpone, cukr a zrníčka z vanilkového lusku smíchejte v mixéru nebo vyšlehejte metlou. Do prošlehané hmoty nasypte Creme Olé a pečlivě promíchejte. Takto vzniklou směs přendejte do uzavíratelné misky, poklaďte ovocem a přes noc zamrazte.


Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Nevyhýbejte se společenským událostem, můžete v jejich rámci poznat nové přátele, se kterými budete mít mnoho společného. Dodělejte…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci