Maminka.cz37. týden těhotenství

Vaše Adéla: Máte termín? Zajděte si na kosmetiku!

Adéla Vedralová 1.  7.  2010
Vaše Adéla: Máte termín? Zajděte si na kosmetiku!
Pokud se váš čas, kdy porodíte nezadržitelně blíží, měla byste svůj program zaměřit na chvilku zase jen a jen na sebe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že až se miminko narodí, nejspíš svou péči zaměříte stoprocentně na něj a sebe na nějakou dobu nevědomky odsunete na druhou kolej.

Když jsem si svého syna Edíka přinesla z porodnice domů, nejednou jsem se přistihla, že jsou dvě hodiny odpoledne a já ještě nemám vyčištěné zuby... Blé! A nebylo to tím, že bych vstávala v poledne. Prostě jsem nestíhala a při snaze, abych vykonala všechyny potřebné úkony kolem miminka, jsem na sebe zapomínala. Nechápala jsem, jak to zvládají maminky s dvojčátky...

Po pár týdnech jsem měla nacvičenou koupelnovou rychlovku (cca dvě minuty na vše) místo mé oblíbené pohodové půlhodinky. Po pár týdnech jsem s hrůzou zjistila, že v obchodech s oblečením a v drogerii úplně ignoruju zboží, které bych si mohla koupit já, zato jsem vesele slídila v dětských regálech.

Jako bych tušila co nastane. Jelikož jsem od svého porodníka v den termínu věděla, že se jen tak hned rodit nebude, zvedla jsem telefon a objednala se na všelijaké zkrášlovací procedury. Kadeřník, pedikura, masáž, kosmetika... Chtěla jsem jít do porodnice jako extra třída – abych na své mimi udělala skvělý první dojem:-). Na každý den jsem si naplánovala jednu akci, abych si je postupně pořádně vychutnala. Nakonec jsem se modlila, abych neporodila dřív, než je všechny absolvuju. Byla to paráda.

I když moje peněženka značně pohubla, můj pocit stál za to. Po dlouhé době jsem se zase cítila krásná, sebevědomá a odpočatá. Nejvíc jsem ocenila pedikůru, která mé odporné oteklé nohy proměnila na něco, na co se dalo konečně dívat.

Tato údržba se mi v nastávajících měsících hodila. Než jsem zvládla nový chod domácnosti, vlasy mi odrostly o pár centimetrů a na kosmetice jsem popravdě nebyla dodnes:-)!

Vaše Adéla

Témata: Máť, Vaš, Kos, Termín, Koš