Maminka.czDěti

Matky šílí. Jejich dětem někdo ve školce vytrhal obočí. Proč?

redakce 6.  3.  2018
Mateřské centrum CBC Daycare ve státě Washington zřejmě zaměstnává bývalé kosmetičky. Jinak si to nedovedeme vysvětlit. Dvě děti se totiž vrátily domů s vytrhaným obočím. Jejich matky jsou naštvané a tvrdí, že tohle si učitelky vůbec nemohou dovolit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedna ze dvou zmíněných maminek Alyssa Salgado napsala na svůj facebookový profil, že si všimla červené skvrny mezi očima své dcery. Po bližším ohledání nevěřila vlastním očím. Srostlé obočí její malé holčičky někdo vytrhal pomocí vosku. Alyssa byla v šoku. 

"Dávám svou dceru přes den do školky, aby mi ji pohlídali, zatímco já studuji a připravuji se na závěrečné zkoušky. Včera jsem ji vyzvedla a všimla si, že má mezi očima červenou skvrnu. Nejprve jsem si myslela, že jde o malé škrábnutí, ale hned, jak jsme se dostaly domů, podívala jsem se blíž – ty ženy se rozhodly, že vytrhají mojí holčičce chloupky mezi očima pomocí vosku," píše zděšená máma na Facebook.

Rozhodla se, že to nenechá jen tak: "Okamžitě jsem kontaktovala ředitelku denní školky, ta se zkoušela všelijak vymlouvat, a tak jsem ráno dceru vzala rovnou k ní," pokračuje rozhořčeně Alyssa. "Ředitelka se mi vysmála do tváře a řekla mi několik lží. Jsem tak naštvaná," zuří.

Podle jejího názoru nemají na tohle právo. "Já jsem matka, nic takového se vůbec nemělo stát a oni nemají vůbec právo sahat na mou dceru. Porodila jsem ji a miluju na ní každičkou věc," píše a ptá se, jak se vůbec opovažují rozhodovat o tom, jak má její dítě vypadat. Navíc se obává, že použití vosku mohlo dívenku hodně bolet, určitě volala maminku, a ta tam nebyla. "Odmítám to nechat bez povšimnutí," píše. 

Obočí někdo upravil i chlapci

Bohužel není sama. Stejnou zkušenost má i Glenda Maria Cruz. Také jejího syna se rozhodly pečovatelky v mateřském centru zkrášlit bez jejího vědomí. A také ona napsala na sociální sítě: "Nechtěla jsem to nějak zveličovat, ale nikdy jsem nemyslela, že by se něco takového mohlo přihodit mému synovi. Jisté dámy ve školce se rozhodly, že pomocí vosku upraví mému chlapečkovi obočí. Totéž se stalo dceři mé kamarádky. Vím, že většina z vás mi řekne, že o nic nejde... Ale upřímně – pro mě to velké téma je. Kůže dětí je tak jemná a žádná ženská nemá právo tohle udělat," rozčiluje se na Facebooku. 

Ani ona se nedočkala žádného vysvětlení nebo omluvy. Ředitelka jí tvrdila, že mluvila se svými zaměstnanci a ti tvrdí, že to neudělali. "S úsměvem na tváři se mě ptala, co po nich chci, a řekla, že syn nemusí jejich zařízení navštěvovat. Jenže já platím za to, aby se o něj vychovatelky hezky staraly, a ne aby mu depilovaly obočí pomocí vosku," píše dál Glenda. Podle ní je to o to horší, že její syn ještě neumí mluvit a ani se bránit, protože mu ještě nebyly ani dva roky. "A já se teď cítím jako špatná máma, protože jsem ho neochránila, a to je hodně špatný pocit," dodává s patřičným rozhořčením. 

Dívka uklidnila svého malého bratra díky hře na kytaru



Příspěvek komentovalo několik stovek lidí. Většinou všichni souhlasili s maminkami poškozených dětí. Nic takového si učitelky nemohou dovolit! Jeden příspěvek za všechny, který napsala mamince dívky jistá Brenda Pearce-Workman: "Neudělala jste jako máma žádnou chybu. Naopak jste udělala vše správně. Nemají vůbec žádnou pravomoc tohle provést. Je to úplně mimo jejich kompetence. Ty učitelky by měl někdo potrestat. Nemluvě o tom, že dětem podsouvají názor, že tohle musí udělat pro svou krásu. Vaše dcera je přece krásná taková, jaká je. Hanba, hanba, hanba jim!" 

Veganské jídlo ve školkách? Podle odborníka dětem spíše škodí
Dvouleté děti místo ve školce asi nenajdou. Senát chce zákon zrušit
Batolata a tablet. Držet je od něj dál, nebo jim jej dopřát?
Témata: Zdraví, Děti, Rodina, Batole, Rodina a vy, Mateřská škola, Špatná máma, Cruz, Špatný pocit, Vosk, Hanba, Dcera, Máť, Washington, Rozhořčení, Facebookový profil, Můj chlapeček, Maminka, Sociální síť, Facebook, Učitelka, Zaměstnanci, Malá holčička, Červená skvrna, Aly, Zdraví na Heureka.cz