Maminka.czSlavní rodiče

Meghan je přesně typ princezny, kterou naše dcery potřebují za vzor

Gabriela Kolinová 21.  5.  2018
Snad všechny holčičky na světě milují princezny. Se svatbou Meghan Markle s princem Harrym ale mnohé z nich pochopily, že i princezny mohou být skutečné. Proč je Meghan tím nejlepším vzorem pro naše děti?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Moje pětiletá dcera princezny zbožňuje. A která holčička ne, že? Od té doby, co zaznamenala britskou královskou rodinu ale ví, že i princezny mohou být skutečné ženy. Navíc neurozeného původu, jak dokazuje svatba Meghan s princem Harrym. 

ČTĚTE TAKÉ: Charlotte a George byli tak roztomilí! Jak to na svatbě slušelo královským dětem

Když jsem jí vyprávěla o malém princi Georgovi, který se narodil jen o čtyři dny dříve než ona, chtěla ho poznat. Dokonce si přála katalog princů, aby si mohla některého vybrat za muže. Všichni jsme se doma zasmáli. Ano, zatím si létá na svém růžovém obláčku. Časem jí vysvětlím, jak je to s těm princi a princeznami ve skutečnosti... (občas si říkám, že je škoda, že u nás už není monarchie).

George a Charlotte se přijeli podívat na nejmladšího brášku do porodnice

Nejen šaty a šperky...

Plnou hlavu (ale také poličky) princezen má i pětiletá dcera Američanky a blogerky Jerramy Fine. Tatínek dívky je Brit a společně žijí v Londýně, a tak není divu, že královská svatba byla pro ně událost číslo jedna. "S dcerou se bavíme, co znamená být princezna. Že to není jen o krásných hradech, šatech a špercích. Moc si přeji, aby věděla, že být princezna znamená také laskavost, soucit a jednání v zájmu všech ostatních," vysvětluje Jerramy v článku pro Babble.com. Když se dozvěděla, že Harry požádal neurozenou Meghan o ruku, byla prý nadšená. A její malá dcerka též. Proč? Protože Rachel Meghan Markle je podle nich přesně ten typ "princezny", kterou potřebují naše dcery za vzor. 

V roce 2016 se stala Meghan Markle, dnes už vévodkyně ze Sussexu, nejvyhledávanější ženou na Google právě díky tomu, že začala chodit s princem Harrym. Byla zkrátka žádaná, ale tento obří zájem ji v žádném případě nestoupl do hlavy. Naopak prohlásila: "Se slávou přichází i zodpovědnost!" 

Zájem o charitu jako Diana

Dlouho před tím, než jí vstoupil Harry do života, byla Meghan vyslankyní dobré vůle při OSN a zabývala se především problematikou rovnosti mužů a žen. „Nikdy jsem nechtěla být paničkou, která vaří obědy. Vždy jsem chtěla být ženou, která pracuje,“ řekla podle serveru Independent Meghan Markle během jednoho ze svých projevů. 

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan!

Pomáhat se snažila i v rozvojových zemích. Například ve Rwandě se zapojila do projektu, který podporuje ženy, které se chtějí stát rovnocennými členy společnosti. Boj za rovná práva žen i za pitnou vodu, všechno tohle ji spojuje s Harrym, který zdědil lásku k charitě po své matce Dianě. 

A možná právě tyto hodnoty, které vtiskla princezna Diana svému druhorozenému synovi, se mu staly klíčové při výběru nevěsty. 

Aktivistkou od malička 

Meghanin aktivismus za rovné příležitosti začal velice brzy. Když jí bylo jedenáct let, viděla reklamu, která hlásala, že "ženy po celé Americe bojují se špinavými hrnci a pánvemi". Meghan rozhořčilo, že přece ženy nejsou jediné, které se pohybují v kuchyni, a tak napsala společnosti dopis a žádala, aby slovo "ženy" nahradila slovem "lidé". 

Jako míšenka se Meghan celé dětství potýkala s rasistickými narážkami a slýchala nemístné vtipy o černoších. Meghanina matka je totiž Afroameričanka, otec běloch. Asi málokdo z vtipálků by hádal, že se o pár let později vdá Meghan za člena britské královské rodiny, a stane se tak vůbec první osobou s černošskými kořeny v historii britské monarchie. 

Byť se rodiče Meghan rozvedli, dali jí dobrý příklad do života: "Vždy na Den díkůvzdání koupili krůtu i bezdomovcům, dodávali jídlo do hospiců a pomáhali potřebným," svěřila se před dvěma lety Meghan magazínu Elle. A přesně tyhle hodnoty a ctnosti si odnáší i do manželství s princem Harrym.

Jak by mohly vypadat děti prince Harryho a Meghan Markle? Podívejte se
Další královský potomek na cestě? Meghan Markle je prý těhotná, spekuluje tisk
Témata: Slavní rodiče, monarchie, Princezna Diana, Dcery, Nevěsty, práva žen, Malý princ, Afroameričan, Princezna, Vzor, Princ Harry, Londýn, Diana, Ráchel, Meghanin, Meghan, Pitná voda, První osoba, Dobrý příklad, Katalog, Celé dětství, Druhorozený syn, Skutečná žena, Amerika, Náš