Maminka.czSlavní rodiče

Meghan Markle v létě potratila. Upřímnost, s jakou o tom mluví, vás možná zaskočí

redakce 26.  11.  2020
Rodina prince Harryho a jeho ženy Meghan Markle mohla být příští rok o jednoho člena větší. Bohužel, nebude. Matka ani ne dva roky starého Archieho v létě potratila.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Meghan Markle, manželka britského prince Harryho, ve středu v článku v americkém listu The New York Times oznámila, že v červenci tohoto roku přišla o očekávané dítě.

Otevřenost, s kterou to udělala, mnohé zaskočila. I proto, že jde o členku královské rodiny, byť se s Harrym vzdali mnoha poct a výsad. Jak Mehgan dodala, svým přiznáním by ráda pomohla dalším párům, které za sebou mají takovou těžkou životní zkoušku.

Archie slaví jeden rok! Máma Meghan mu na videu čte vtipnou knížku

„Bylo to červencové ráno, které začalo stejně jako kterýkoli jiný den: Uděláte snídani, nakrmíte psy, vezmete si vitaminy, najdete ztracenou ponožku. Zvednete ze země pastelku, která se zakutálela pod stůl. Než jsem syna zvedla z postýlky, dala jsem si vlasy do ohonu. Poté, co jsem mu vyměnila plenky, pocítila jsem ostrou křeč,“ napsala Meghan.

Poté se s ročním batoletem svezla na zem, zpívala mu, snažila se je oba uklidnit a podle svých slov věděla, že přichází o své druhé dítě. To se potvrdilo o několik hodin později v nemocnici.  "V bolesti naší ztráty jsme s manželem zjistili, že v místnosti se stovkou žen bude deset až dvacet, které potratily," upozornila. 

„Ztratit dítě znamená nést téměř nesnesitelný smutek, který zažívá mnoho lidí, ale o kterém mluví jen málokdo,“ dodala ještě žena prince Harryho. 

Hluboce osobní, nebo veřejné? 

Není jediná, kdo o tomto tabuizovaném tématu poslední dobou mluvil. Ale vzhledem k jejímu postavení to vzbudilo zřejmě největší debatu. Někteří lidé jí za otevřenost upřímně děkují, jiní ji kritizují s tím, že šlo o vyloženě soukromou a citlivou záležitost, s níž se na veřejnost nechodí. 

S podobnými reakcemi se minulý rok musely vyrovnávat i další celebrity, které potkalo to samé a ony se rozhodly se s tím svěřit. 

Meghan vyrazila se synem Archiem na procházku. Ale co to nosítko?

Jako například manželka herce Aleca Baldwina – Hilaria Baldwin, která přišla o očekávané miminko dokonce dvakrát za sebou. Svou bolest ukázala světu také modelka Chrissy Teigen. Po krvácení a dalších komplikacích v těhotenství přišla o svého nenarozeného syna Jacka. Mělo to být jejich třetí dítě, šlo přitom o těhotenství, které trvalo už několik měsíců.  S manželem Johnem Legendem smutný příběh sdíleli na sociálních sítích.

V šestém měsíci porodila mrtvého syna česká miss Natálie Kočendová. Natálie a holič Laky Royal se těšili na prvního potomka a smutnou zprávu taky oznámili fanouškům přes sociální sítě.

Mluvčí Buckinghamského paláce reagoval na článek slovy, že je to "hluboce osobní záležitost“ s tím, že jej více nebude komentovat.

VIDEO: Podívejte se na video, jak je Královna Alžběta II. fit ve svých 94 letech.

Ornella Koktová bude trojnásobnou mámou! Ukázala bříško sedm měsíců po porodu
Kdy a jak dětem říct pravdu o Ježíškovi? Možná právě teď! Anebo nikdy
Témata: Těhotenství, Slavní rodiče, Slavné maminky, Slavní tatínci, Mateřství, Ornella Koktová, Potrat, Meghan Markle, Alec Baldwin, Hilaria Baldwin, Natálie Kočendová, John Legend, Chrissy Teigen, Mark, Alec, Harry, Archie, Upřímnost, Princ, Česká Miss, Meghan, Chrissy Teigenová, Chriss, The New York Times, Sociální síť

Video