Maminka.czSlavní rodiče

Michaela Badinková: Klidně bych byla těhotná pořád

Michaela Čentešová 22.  12.  2016
Herečka Michaela Badinková, známá ze seriálu Ulice a nově také z Ordinace v růžové zahradě, je maminkou prvňačky Evelínky a Emilky, která čerstvě začala chodit do školky. Povídaly jsme si o tom, jak těžké je udělat si v životě řád, o alternativní medicíně a objímání a také o Vánocích, které už klepou na dveře.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Míšou Badinkovou jsme se sešly v kavárně v centru Prahy a nebyl to pro mě rozhovor jako ty ostatní. Naopak, byl neobyčejný a zcela výjimečný a pro mě osobně důležitý. Dorazila přímo ze sauny a nadšeně mi vyprávěla o alternativní medicíně a o tom, jak své dcerky léčí z nemocí společným zachumláním se do deky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Svým vyprávěním o tom, jak ji naplňuje být matkou, mi doslova vlila novou energii do žil a přiměla mě přemýšlet o tom, jak důležité je užívat si každou chvilku s dětmi a jak moc důležité je objímání…

Míšo, jak se máte?

Přiznám se, že tak nějak blaženě, protože jdu právě ze sauny. Měli jsme dnes s Honzou (herec Jan Teplý ml., pozn. red.) volno bez dětí, a tak jsme si udělali hezké odpoledne. Evelínka totiž začala v září chodit do první třídy a mladší Emilka zase do školky, takže mám sem tam čas sama pro sebe.

Jak si holky zvykají na nové prostředí?

Starší je ze školy zatím nadšená. Na začátku první třídy je to takové milé, vybarvují si a dělají vlastně věci, které už znají a za všechno dostávají smajlíky a obrázky. A tak Evelínku zatím nejvíc zajímá, co bude mít ke svačince, co bylo dobrého k obídku a kdo si s ní pohrál. Mladší Emilka začala chodit do eko školky, kam chodila už i Evelínka, a tak to tam zná a neměla tedy žádný problém.

V čem je eko školka jiná?

Líbí se mi, že děti jsou celý den venku na čerstvém vzduchu. Je jedno, jestli je zrovna teplo nebo sychravo, pobíhají po lese a nekašlou na sebe bacily někde zavřené ve třídě. Trénují si tak imunitu. A navíc je strašně baví to dobrodružství, být venku za deště.

Projevuje se takové otužování na zdraví holek?

Ano. Musím zaťukat, že holky jsou zdravé a ani jsme nikdy nemuseli užívat antibiotika. Možná je to také tím, že ani jedna není takové to klasické školkové dítě. Moje práce mi naštěstí dovoluje být s dětmi co nejvíce doma, a pokud je potřeba, pomáhají babičky. Školka je spíš taková radost a odměna dvakrát za týden.

Takže si holčičky hodně užíváte…

Snažila jsem se s nimi vedle natáčení a divadla být co nejvíce. Vždycky jsem si říkala, že až půjdou do školy, už si nebudeme moct dělat, co chceme. A to se také stalo. Evelínka nastoupila v září do školy a už je potřeba mít nějaký řád. A tak musely stranou naše neplánované výlety za babičkou na Slovensko. Ale tak to je a nedá se nic dělat.

Jaké to je mít doma školačku?

Bezvadný… Tedy až na to ranní vstávání, to nám přece jen moc nejde. Ono je to trochu náročné, když přijedu ve dvě ráno ze zájezdu, den předtím od šesti ráno točím a teď mám zase vstávat brzy. Někdy opravdu padám únavou… Ale musím se v tom naučit nějak chodit, aby Evelínka měla ten svůj řád, a pak si to nějak dospím.

A už se vám stalo, že jste ji odvedla do školy v pyžamu?

Evelínku ne, ale tu mladší Emilku jsem nestihla obléknout. Naštěstí to vypadalo jako domácí obleček, tak to nebylo tak strašné a snad jsme nebudily moc pozdvižení.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, míč, Seriál Ulice, pořad, Elsa, Michaela, Jezulátko, Třenice, Obleček, Margot, Ranní vstávání, Ušní lalůček, Pozitivní emoce, Evelinku, Povaha, Klid, Ledové království, Badinková, Životní zážitek, Uspávací rituál, Pór, Alternativní způsob, Školkové dítě, Nervová soustava